Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Svet

Brazilija z najvišjim tedenskim številom okužb z novim koronavirusom

Deli na:
Brazilija z najvišjim tedenskim številom okužb z novim koronavirusom

Razkuževanje letališča v Sao Paulu. - Foto: Profimedia

Brazilija je glede števila okužb z novim koronavirusom imela najslabši teden doslej, saj so v sedmih dneh do nedelje potrdili 259.105 primerov okužbe, kažejo podatki ministrstva za zdravje. Število mrtvih zaradi covida-19 pa je bilo drugo najvišje, saj je v tednu dni umrlo 7005 ljudi. Teden prej je koronovirusna bolezen 19 zahtevala 7285 življenj.

O visokih številka v tej drugi najbolj prizadeti državi v pandemiji novega koronavirusa na svetu poročajo, medtem ko po državi, pa tudi v nekaterih prestolnicah po svetu, protestirajo proti brazilskemu predsedniku Jairju Bolsonaru in njegovemu zanikanju zdravstvene krize.

Skrajno desni predsednik nevarnost pandemije ne priznava, saj trdi, da gre za "majhno gripo". Nasprotuje ukrepom zveznih držav, ki odrejajo karanteno, kot tudi pravilom socialnega distanciranja in nošenju zaščitnih mask v prestolnici Brasilia, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na znani plaži Copacabana v Riu de Janeiru je vojaška policija uporabila gumijevke proti okoli 200 protestnikom, ki so nosili slogane Ustavite Bolsonara ter protestirali proti rasizmu in za pravice skupnosti LGBTI. Na nasilje policije so se odzvali tudi številni ljudje, ki so z balkonov pozivali Bolsonara k odstopu.


V Brasilii so protestniki postavili tisoč križev na trato pred kongresom v spomin na žrtve covida-19, ob tem pa na napisu predsednika pozvali, naj odneha z zanikanjem bolezni.

Strokovnjaki sicer menijo, da je število okuženih in mrtvih veliko višje, kot navajajo uradni podatki.

Ministrstvo za zdravje je ta teden začelo testiranje vseh v javnem zdravstvu, za katere obstaja sum okužbe z novim koronavirusom, vendar premajhno število testiranj v 212-milijonski državi še vedno ostaja problem.

Čeprav se virus nevarno širi, nekatere zvezne države še vedno vztrajajo pri odpiranju gospodarstva. Rio de Janeiro, ki je po Sau Paulu drugo najbolj prizadeto mesto v državi, je tako odprlo trgovine in znova dovolilo nogometne tekme, ob tem da namerava 10. julija na stadione znova dovoliti tudi občinstvu.

Loading...