lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

neda ukraden Svet24.si

Neda Ukraden ne želi na skrivaj peti za le 30 ...

aleksandra pivec1 Reporter.si

Tajni načrt Aleksandre Pivec: ustanovila naj bi ...

potrč marko Svet24.si

Bodo Marka Potrča zaradi objav tožili celo v ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Orbanov ključni operativec zaprl račun v ...

Franko Bajc, Kaja Vidmar Njena.si

V javnost prišel vroč posnetek Franka Bajca in ...

Rocio Oliva Odkrito.si

Maradonini partnerki niso dovolili, da bi se ...

Slovenija

Šokanten petek: rekordnih 1961 novih okužb in kar 19 smrti!

Deli na:
Šokanten petek: rekordnih 1961 novih okužb in kar 19 smrti!

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

V petek so pristojni ob 7025 testiranjih po najnovejših podatkih potrdili 1961 okužb z novim koronavirusom, kar je največje število od spomladanskega začetka epidemije covida-19. Umrlo je 19 bolnikov s covidom-19, kar je prav tako največje dnevno število do zdaj.

Po sprva objavljenih podatkih je bilo sicer v petek potrjenih 1963 okužb z novim koronavirusom, a so pozneje prejeli prejeli popravek, in sicer je bilo potrjenih 1961 okužb, je na Twitterju pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Ob tem je opozoril, da se število testiranj še naprej povečuje, pritisk na laboratorije je ogromen. Delež pozitivnih testov je bil najvišji doslej, in sicer 27,9 odstotka, je še dodal na Twitterju.

Hospitaliziranih je bilo 449 bolnikov, od tega 63 na intenzivni negi. Število hospitaliziranih se je tako glede na četrtek povečalo za 55, pri čemer so v domačo oskrbo odpustili 31 bolnikov. Število bolnikov v intenzivni negi se je medtem zmanjšalo za štiri.


Skupno število umrlih bolnikov s covidom-19 od začetka epidemije se je po petkovi rekordni številki povzpelo na 235. Po podatkih ministrstva za zdravje je v petek 17 bolnikov s covidom-19 umrlo v bolnišnicah, dva pa v domovih za starejše občane. Kacin pa je ob tem pripisal, da podatke domov starejših občanov še zbirajo.

Skupno število potrjenih okužb od začetka epidemije je medtem zdaj pri 21.276, pri čemer je po podatkih Sledilnika za covid-19 aktivnih okužb 13.023.

Danes so sicer začeli veljati številni ukrepi delne zaustavitve javnega življenja, s čimer želijo pristojni doseči zaustavitev naraščanja števila okužb. A strokovnjaki opozarjajo, da je še nekaj časa pričakovati visoko število okužb in naraščanje števila bolnikov s covidom-19, ki bodo potrebovali bolnišnično oskrbo. Podobno je pred dnevi opozoril tudi premier Janez Janša. Pristojni upajo, da se bo število okužb začelo zmanjševati prihodnji teden.

Loading...