Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bodo elitni vojaki na »Dan X« v Nemčiji izvedli krvav državni udar?

Deli na:
Bodo elitni vojaki na »Dan X« v Nemčiji izvedli krvav državni udar?

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Zvezni kriminalistični urad ima namige, da v Nemčiji deluje omrežje elitnih nemških vojakov, ki naj bi na Dan X prevzeli oblast v Nemčiji, piše nemški Focus.

Vse se je začelo lani, ko so kriminalisti v brandenburškem mestu Wittstock zasliševali 48-letnega Horsta S., nekdanjega častnika nemških zračnih sil, ki je zdaj major v rezervi.

Horst S. je preiskovalcem razgrnil srhljivo načrte skrivne vojske, ki naj bi delovala znotraj nemškega Bundeswehra. Po njegovih navedbah, naj bi skupina elitnih nemških vojakov začela z akcijami na Dan X (nem. Tag X).

Dan X je oznaka za skrajno krizo v Nemčiji, ki bi jo povzročili napadi migrantov na ženske in otroke. Posilstva, teroristični napadi in zlom javnega reda, pri čemer bi bila policija brez moči.

Ta skrivna vojska naj bi med drugim ugrabila nemške politike in levičarske aktiviste, jih zbrala na določenih krajih in usmrtila.  

Je vse to res ali gre za neresnice, ki jih tvezi zapiti vojak, se sprašujejo v Focusu. Pri tem pa opozarja na primer nadporočnika nemške vojske iz hessenskega Offenbacha Franca A..


Ta je prevzel lažno identiteto sirskega begunca Davida Benjamina in naj bi načrtoval umore zunanjega ministra Heika Maasa (SPD), nekdanjega nemškega predsednika Joachima Gaucka in političarke Zelenih Claudie Roth.

Prav pri preiskovanju primera Franca A. naj bi kriminalisti prišli do Horsta S. So pa podatki iz zaslišanja Horsta S. prišli v javnost šele zdaj, tudi nemški parlament naj ne bi bil obveščen o tem.

Številni domnevni člani skrivne vojske naj bi bili elitni vojaki nemških specialnih sil, enote z imenom Kommando Spezialkräfte (KSK), ki je izurjena za boj proti teroristom in osvobajanje talcev. Enota KSK je ena od najboljših enot na svetu.

Skrivna vojska naj bi se oblikovala znotraj organizaciji Uniter, ki ima več kot tisoč članov. Ta organizacija je bila ustanovljena leta 1996, njena naloga pa je skrb za elitne vojake. Nekdanji elitnim vojakom tako med drugim pomaga pri iskanju službe po njihovem odhodu iz vojske.

Znotraj Uniterja naj bi se oblikovalo skrivno omrežje okoli 200 zdajšnjih in nekdanjih nemških vojakov, ki so pripravljeni tudi na usmrtitve političnih nasprotnikov. Skrivno omrežje naj bi zbiralo orožje, strelivo, gorivo in življenjske potrebščine, ki bi jih potrebovali na Dan X, ko bo izbruhnil kaos v Nemčiji, še piše Focus.

Kot piše die Welt, naj bi bil ena od glavnih oseb skrivnega omrežja 33-letni André S, nekdanji častnik nemške vojske in nekaj časa tudi pripadnik KSK. Kot administrator forumov na internetu, kjer so potekali pogovori o strelskem urjenju in zbiranju orožja, je znan po psevdonimu Hannibal.