nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako prenašati bundesligo, če televizijske ekipe ne morejo potovati

Deli na:
Kako prenašati bundesligo, če televizijske ekipe ne morejo potovati

Foto: Profimedia

Izvajanje prenosov nogometnih tekem v Nemčiji zaradi vse večjega števila primerov novega koronavirusa postaja velik izziv. Razlog so higienske smernice vodstva nemške lige (DFL), ki v rizičnih območjih v Nemčiji preprečujejo osebju odhod na delovno mesto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med tem osebjem so tudi številni člani televizijskih ekip, kot so snemalci, komentatorji in osebje, ki skrbi za tehnično izvedbo prenosov. DFL zato že išče rešitve, med njimi v prvi vrsti hitro testiranje osebja na novi koronavirus.

Po zapisu nemškega magazina Kicker bi namreč že prenosi tekem naslednjega kroga državnega prvenstva v nekaterih regijah lahko bili okrnjeni.

Težave se pojavljajo predvsem v Kölnu in Münchnu, kjer je incidenca okuženosti presegla 50 oseb na 100.000 prebivalcev. "Lahko se zgodi, da naši komentatorji dogajanja ne bodo spremljali na stadionih, temveč na sedežu podjetja. Ampak nogometne oddaje bomo lahko pripravljali le do takrat, ko bomo tudi prejemali sliko s stadionov," je za Bild dejal glavni koordinator za šport na nemški javni televiziji ARD Axel Balkausky.

Po higienskih pravilih DFL je tveganje v posamezni regiji visoko pri incidenci 35 okužb na 100.000 prebivalcev, pri čemer se omeji dostop do določenih delov stadionov.

S tem bi pravila dopuščala dostop le štirim sodnikom v garderobe, ob manjšem številu okužb je lahko na stadionu pet sodnikov. Število tehničnega osebja na stadionu pa bi se omejilo na 20, pred tem na 26. Višje število okužb pomeni tudi manj pobiralcev žog, sanitetnega osebja in tistih, ki skrbijo za zelenico, še dodaja dpa.