Alya in mama Cvetka Dobra karma

Osupljivo, kaj vse doživljata Alya in njena ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 13. avgusta

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

jankovic jansa-pl Svet24.si

Obstaja tihi dogovor med Janšo in Jankovićem?

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

pitt-aniston-jolie Odkrito.si

Jenn je bila boljša od Angie

Špela Grošelj Njena.si

Špela Grošelj prosi za pomoč, išče osebi, ki ...

Svet

Bivši francoski premier de Villepin zaslišan zaradi korupcije

Deli na:
Bivši francoski premier de Villepin zaslišan zaradi korupcije

Foto: Reuters

Francoska policija je danes nekdanjega francoskega premiera Dominiquea de Villepina zaslišala v okviru preiskave korupcije v verigi luksuznih hotelov in restavracij Relais & Chateaux, ki jo je vodil Villepinov tesen prijatelj Regis Bulot.

Kot je pri tožilstvu v Strasbourgu, ki vodi primer, izvedela francoska tiskovna agencija AFP, "obstaja možnost", da bo de Villepina zaslišal tudi preiskovalni sodnik, ki bo nato odločil o njegovem statusu.

64-letni Bulot, bivši predsednik omenjene hotelske verige, je obtožen organizirane prevare in pranja denarja. Obtožen je, da je med letoma 2002 in 2008 poneveril 1,6 milijona evrov, tako da so dobaviteljem izstavljali previsoke račune.

De Villepina so danes zaslišali, potem ko naj bi se v telefonskem pogovoru z Bulotom leta 2010 hvalil, da pritiska na novo upravo omenjene verige, naj ne sodeluje s policijo v preiskavi. Policija je ta pogovor ujela med prisluškovanjem Bulotu in posumila, da je imel bivši premier pri tem tudi sam koristi.

De Villepin, ki je bil premier v času francoskega predsednika Jacquesa Chiraca od maja 2005 do maja 2007, je sicer s svojo soprogo leta 2005 počitnikoval v letovišču Relais & Chateaux na karibskem otoku Martinique, še navaja AFP.

Tako de Villepin kot Bulot sicer zanikata vpletenost bivšega premiera v finančne malverzacije.

Loading...