horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Bivši francoski premier de Villepin zaslišan zaradi korupcije

Deli na:
Bivši francoski premier de Villepin zaslišan zaradi korupcije

Foto: Reuters

Francoska policija je danes nekdanjega francoskega premiera Dominiquea de Villepina zaslišala v okviru preiskave korupcije v verigi luksuznih hotelov in restavracij Relais & Chateaux, ki jo je vodil Villepinov tesen prijatelj Regis Bulot.

Kot je pri tožilstvu v Strasbourgu, ki vodi primer, izvedela francoska tiskovna agencija AFP, "obstaja možnost", da bo de Villepina zaslišal tudi preiskovalni sodnik, ki bo nato odločil o njegovem statusu.

64-letni Bulot, bivši predsednik omenjene hotelske verige, je obtožen organizirane prevare in pranja denarja. Obtožen je, da je med letoma 2002 in 2008 poneveril 1,6 milijona evrov, tako da so dobaviteljem izstavljali previsoke račune.

De Villepina so danes zaslišali, potem ko naj bi se v telefonskem pogovoru z Bulotom leta 2010 hvalil, da pritiska na novo upravo omenjene verige, naj ne sodeluje s policijo v preiskavi. Policija je ta pogovor ujela med prisluškovanjem Bulotu in posumila, da je imel bivši premier pri tem tudi sam koristi.

De Villepin, ki je bil premier v času francoskega predsednika Jacquesa Chiraca od maja 2005 do maja 2007, je sicer s svojo soprogo leta 2005 počitnikoval v letovišču Relais & Chateaux na karibskem otoku Martinique, še navaja AFP.

Tako de Villepin kot Bulot sicer zanikata vpletenost bivšega premiera v finančne malverzacije.

loading...
Loading...