favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bivšemu odvetniku Stormy Daniels grozi do 400 let za rešetkami zaradi izsiljevanja Nikeja in varanja strank

Deli na:
Bivšemu odvetniku Stormy Daniels grozi do 400 let za rešetkami zaradi izsiljevanja Nikeja in varanja strank

Stormy Daniels in Michael Avenatti sta sodelovanje končala pred meseci. - Foto: Profimedia

Ameriški zvezni tožilci so v sredo nekdanjega odvetnika pornografske zvezde Stormy Daniels obtožili prevar nekdanje stranke in izsiljevanja podjetja Nike za 20 milijonov dolarjev. 48-letni Michael Avenatti vztraja pri nedolžnosti in zagotavlja, da bo na sodnem procesu oproščen.

Avenatti naj bi Danielsovi vzel 300.000 dolarjev od predujma za knjigo vrednega 800.000 dolarjev, vrnil pa ji je 150.000. Avenatti trdi, da je Danielsovi zagotovil odvetniške storitve vredne več milijonov dolarjev, na sojenju pa bo postalo jasno, da ji ni vzel ničesar, kar mu ne bi dolgovala.

Danielsova je zaslovela zaradi spolnega odnosa z Donaldom Trumpom leta 2006. Za molk o tem je leta 2016 dobila 130.000 dolarjev preko tedanjega Trumpovega odvetnika Michaela Cohena. Avenatti je bil pogost gost ameriških televizij, kjer je kritiziral Trumpa in je nekaj časa celo razmišljal o demokratski predsedniški kandidaturi.

Danielsovo je tudi prepričal, naj toži Trumpa zaradi obrekovanja, ko jo je ta javno označil za lažnivko. Tožbo je izgubila, ker je sodnik odločil, da aktualnega predsednika ne more tožiti in ji je naložil še plačilo Trumpovih sodnih stroškov.

Avenattiju grozijo dolga leta zapora tudi zaradi varanja drugih strank v Kaliforniji in izsiljevanja podjetja Nike. Avenatti je grozil, da bo objavil informacijo, da je Nike nezakonito plačeval univerzitetnim klubom za talentirane košarkarje, če ne dobi od podjetja 20 milijonov dolarjev. Nike ga je raje prijavil policiji, ki ga je aretirala.