Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi in Salvini bosta ustanovila novo stranko

Deli na:
Berlusconi in Salvini bosta ustanovila novo stranko

Silvio Berlusconi po prihodi iz bolnišnice - Foto: Profimedia

Nekdanji italijanski premier ter ustanovitelj desne stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi ter vodja italijanske Lige Matteo Salvini sta se dogovorila o ustanovitvi nove desnosredinske stranke, s katero nameravata nastopiti na parlamentarnih volitvah v Italiji leta 2023.

"Želimo, da desnosredinske sile odločno nastopijo na parlamentarnih volitvah. Gremo naprej," je dejal Berlusconi po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA na današnji prireditvi svoje stranke.

Berlusconi in Salvini sta se sestala v nedeljo zvečer na pogovorih o prihodnosti desnosredinskega političnega tabora v Italiji. Berlusconi se je pri tem zavzel, da bi zavezništvo desnosredinskih strank, ki trenutno v parlamentu podpira sedanjega premierja Maria Draghija, do leta 2023 preoblikovali v enotno stranko.

"Desnosredinske stranke so najmočnejša sila v italijanskem parlamentu ter največji zagovornik vlade Maria Draghija", je ob tem dejal Berlusconi. Dodal je, da je do parlamentarnih volitev skoraj dve leti, v ustanavljanje nove stranke pa nameravajo pritegniti številne aktiviste ter tudi predstavnike civilne družbe, ki so danes še daleč stran od politike.

Bivši italijanski premier je kljub zdravstvenim težavam v minulih tednih, zaradi katerih je bil dlje časa tudi v bolnišnici, zavrnil možnost, da bi se umaknil iz politike. "Na srečo mi gre dobro in ostajam v igri," je še dejal 84-letni Berlusconi.