Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi imel lani 32-krat višje dohodke od Montija

Deli na:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je eden najbogatejših ljudi v Italiji, je imel lani nekaj več kot 48 milijonov evrov dohodkov, kar je 32-krat več od dohodkov njegovega naslednika Maria Montija, je razvidno iz objave italijanskega parlamenta.

Berlusconi je za lansko leto prijavil 48,18 milijona evrov dohodkov, kar je okoli osem milijonov evrov več, kot jih je zabeležil leto dni pred tem, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Monti je medtem za leto 2011 prijavil 1,5 milijona evrov dohodkov, kar je 32-krat manj od Berlusconijevih lanskih dohodkov.
 
Po oceni ameriške revije Forbes je Berlusconi šesti najbogatejši Italijan, njegovo premoženje pa znaša 5,9 milijarde evrov. Na Forbsovi lestvici najbogatejših Zemljanov tako zaseda 169. mesto.
 
Berlusconi je s funkcije italijanskega predsednika vlade odstopil novembra lani, k temu pa ga je prisilil vse večji pritisk finančnih trgov na Italijo. Na čelu tehnične vlade ga je nasledil ugledni ekonomist in nekdanji evropski komisar Monti. V času Montijevega vodenja vlade je pritisk na Italijo občutno popustil.