Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Berlusconi imel lani 32-krat višje dohodke od Montija

Deli na:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je eden najbogatejših ljudi v Italiji, je imel lani nekaj več kot 48 milijonov evrov dohodkov, kar je 32-krat več od dohodkov njegovega naslednika Maria Montija, je razvidno iz objave italijanskega parlamenta.

Berlusconi je za lansko leto prijavil 48,18 milijona evrov dohodkov, kar je okoli osem milijonov evrov več, kot jih je zabeležil leto dni pred tem, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Monti je medtem za leto 2011 prijavil 1,5 milijona evrov dohodkov, kar je 32-krat manj od Berlusconijevih lanskih dohodkov.
 
Po oceni ameriške revije Forbes je Berlusconi šesti najbogatejši Italijan, njegovo premoženje pa znaša 5,9 milijarde evrov. Na Forbsovi lestvici najbogatejših Zemljanov tako zaseda 169. mesto.
 
Berlusconi je s funkcije italijanskega predsednika vlade odstopil novembra lani, k temu pa ga je prisilil vse večji pritisk finančnih trgov na Italijo. Na čelu tehnične vlade ga je nasledil ugledni ekonomist in nekdanji evropski komisar Monti. V času Montijevega vodenja vlade je pritisk na Italijo občutno popustil.
Loading...