Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Svet

Berlusconi imel lani 32-krat višje dohodke od Montija

Deli na:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je eden najbogatejših ljudi v Italiji, je imel lani nekaj več kot 48 milijonov evrov dohodkov, kar je 32-krat več od dohodkov njegovega naslednika Maria Montija, je razvidno iz objave italijanskega parlamenta.

Berlusconi je za lansko leto prijavil 48,18 milijona evrov dohodkov, kar je okoli osem milijonov evrov več, kot jih je zabeležil leto dni pred tem, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Monti je medtem za leto 2011 prijavil 1,5 milijona evrov dohodkov, kar je 32-krat manj od Berlusconijevih lanskih dohodkov.
 
Po oceni ameriške revije Forbes je Berlusconi šesti najbogatejši Italijan, njegovo premoženje pa znaša 5,9 milijarde evrov. Na Forbsovi lestvici najbogatejših Zemljanov tako zaseda 169. mesto.
 
Berlusconi je s funkcije italijanskega predsednika vlade odstopil novembra lani, k temu pa ga je prisilil vse večji pritisk finančnih trgov na Italijo. Na čelu tehnične vlade ga je nasledil ugledni ekonomist in nekdanji evropski komisar Monti. V času Montijevega vodenja vlade je pritisk na Italijo občutno popustil.
Loading...