Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi bo v torek operiran na srcu

Deli na:
Berlusconi bo v torek operiran na srcu

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo na srcu operiran v torek, da bi mu odpravili težavo, zaradi katere je ogroženo njegovo življenje, je včeraj sporočil njegov zdravnik Alberto Zangrillo. 79-letni Berlusconi je sicer v milanski bolnišnici San Rafaele že od torka.

Berlusconi nujno potrebuje novo srčno zaklopko, ki mu jo bodo vstavili v torek zjutraj. Zangrilo je povedal, da je Berlusconi sicer utrujen in izčrpan, a zaupa v uspeh zdravnikov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na novinarsko vprašanje, ali se bo zaradi operacije Berlusconi umaknil iz politike, je Zangrilo dejal, da "italijanski vitez" še vedno dela kar iz bolniške postelje, vendar pa da so mu vseeno omejili obiske le na družinske člane in res nujne tesne sodelavce.

Zangrilo je še napovedal, da bo torkova operacija trajala kakšne štiri ure, nato pa si bo moral vzeti mesec dni za okrevanje. Možnosti za zaplet naj bi bile minimalne; tveganje za smrt pri tovrstni operaciji je dvoodstotno, je še zatrdil Berlusconijev zdravnik. Po drugi strani pa bi imel brez operacije desetodstotno verjetnost, da umre še pred koncem leta, je dodal.

Berlusconi je sicer že decembra lani prestal operacijo, med katero so mu zamenjali srčni spodbujevalnik. Z njim naj bi živel že več kot deset let.