900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Berlusconi in Trump: oranžna poslovneža, ki sta postala politika

Deli na:
Berlusconi in Trump: oranžna poslovneža, ki sta postala politika

Silvio Berlusconi je pozdravil primerjave z Donaldom Trumpom in pravi: "Zdaj ga pustite, da dela."

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je v pogovoru za včerajšnjo izdajo italijanskega časnika Corriere della Sera pozdravil primerjave z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, ob tem pa je nekaj podobnosti našel še sam.

Italijanski humoristi se šalijo iz številnih podobnosti med Berlusconijem in Trumpom, denimo iz oranžne polti ali prelevitve iz poslovneža v politika, nekdanji premier Italije pa je našel še kakšno. "Je nekaj očitnih podobnosti, čeprav je moja pot zelo drugačna od Trumpove, ki ga nikoli nisem spoznal," pravi Berlusconi, medijski mogotec in nekdanji predsednik italijanskega nogometnega prvoligaša AC Milana, ki je v politiko vstopil leta 1994.


Berlusconi je med podobnostmi omenil, da sta oba imela težave z davčnimi službami. Osemdesetletni Italijan je na oblast prišel tako kot Trump; volivci so namreč tako kot letos v ZDA tudi takrat v Italiji pokazali nestrinjanje s politično elito in njihovimi aferami, je dejal.

Berlusconi je poudaril, da so Trumpa na oblast postavili vsi Američani, ne glede na politično opredelitev, saj so bili zasičeni stare politike.

"Stari politični red je naredil tipično napako levo usmerjenih strank, ki verjamejo, da je politična korektnost način, da se približajo ljudem. Ne razumejo pa, da so državljani utrujeni od birokracije, nenadzorovanih migracij, brezposelnosti, terorističnih groženj. Tako je v Ameriki, Italiji in Evropi," meni Berlusconi in dodaja: "Američani so izbrali Donalda Trumpa, zdaj ga pustite, da dela. Predsednika boste ocenjevali po delu", poroča francoska tiskovna agencija AFP.