klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi bi podprl Draghija kot italijanskega predsednika

Deli na:
Berlusconi bi podprl Draghija kot italijanskega predsednika

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je danes zagotovil, da bi za novega italijanskega predsednika potrdil prvega moža Evropske centralne banke (ECB) Maria Draghija. Ta bi lahko na mestu predsednika nasledil Giorgia Napolitana, ki se mu sedemletni mandat izteče maja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Če bi obstajala večina, ki bi ga predlagala, bi tudi jaz podprl Draghija kot predsednika," je pojasnil Berlusconi. V pogovoru za televizijsko postajo La 7 se je pohvalil še, da je Draghija prav on predlagal tudi za mesto predsednika ECB.

S tem je nekdanji italijanski premier zanikal, da naj bi sam ciljal na predsedniško mesto.

Berlusconi sicer v pogovoru znova ni skoparil s kritikami na račun svojega naslednika na mestu italijanskega premiera Maria Montija. "Monti je šokiran, ker mu javnomnenjske raziskave na volitvah kažejo slabo. Postal je bergla levice," je Berlusconi namignil na morebitno povolilno povezavo med Montijevim sredinskim zavezništvom in levosredinskim blokom Pierluigija Bersanija.



Sicer pa je opozoril na napovedi inštituta za javnomnenjske raziskave Mannheimer, po katerih ima Berlusconijevo Ljudstvo svobode skupaj s Severno ligo tako pri regionalnih volitvah kot tudi pri volitvah v senat za tri in pol odstotne točke naskoka pred levosredinskim blokom. "Imamo konkretno upanje na zmago v celotni državi," je poudaril Berlusconi.

Ob tem nekdanjega italijanskega premiera ne skrbi niti morebitna obsodba v tako imenovanem procesu Ruby, v katerem ga tožilstvo obtožuje spolnih odnosov z mladoletno prostitutko in zlorabe položaja.

"Volivci bi me v primeru ponovne potrditve pristranskosti milanskega sodnika le še bolj podpirali," je prepričan. Ob tem je menil, da bi se morala milanska državna tožilka Ilda Boccassini, ki vodi proces proti njemu, sama znajti na zatožni klopi. "Državni denar je porabila za popolnoma neutemeljene obtožbe," zagotavlja Berlusconi.