nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Barroso brani varčevalno politiko Merklove

Deli na:
Barroso brani varčevalno politiko Merklove

Foto: Reuters

Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso meni, da vse ostrejše kritike na račun nemškega vztrajanja pri strogi varčevalni politiki iz več evropskih držav, ki so v krizi, niso upravičene. V pogovoru za nemški Welt am Sonntag je Barroso opozoril, da nemška kanclerka Angela Merkle ni kriva za težave in ostre varčevalne ukrepe po Evropi.

"Merklova ali pa Nemčija nista krivi za to, kar se dogaja v Franciji in na Portugalskem. Kriza in problemi, ki jo spremljajo, niso rezultat nemških politik ali krivda EU. So posledica pretiranega trošenja, pomanjkanja konkurenčnosti v teh državah in neodgovornega ravnanja finančnih trgov," je dejal Barroso in pripomnil, da bi moral "vsak sprva pomesti pred svojim pragom".

"Merklova je ena od tistih, ki najbolje razumejo, kar se trenutno dogaja," je še menil Barroso in dodal, da kanclerka veliko časa namenja evropskemu projektu, kar pa ne more reči za nekatere druge predsednike vlad v EU.

Prejšnji teden je sicer francoska levica evropsko varčevalno politiko Merklove ostro kritizirala. Številni francoski socialisti so pozvali k boju proti "egoistični nepopustljivosti kanclerke Merklove". Francoski predsednik je te kritike sicer označil kot "nerodnost".

Barroso je za Welt am Sonntag prav tako zavrnil očitke, da EU omahuje pri dosedanji varčevalni politiki, in pripomnil, da "gospodarska rast, ki temelji na dolgovih, ni trajnostna rast".

Nemški gospodarski minister Philipp Rösler je danes na kongresu svoje stranke FDP v Nürnbergu posvaril pred mehčanjem varčevalne politike. "Neodgovorno je, da predsednik komisije pod vprašaj postavlja konsolidacijsko usmeritev EU," je opozoril Rösler.

loading...
Loading...