zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Svet

Babiš se sooča z novimi očitki zaradi konflikta interesov

Deli na:
Babiš se sooča z novimi očitki zaradi konflikta interesov

Foto: Reuters - Andrej Babiš

Češki premier Andrej Babiš se sooča z novimi očitki na račun konflikta interesov zaradi svojega poslovanja. Oblasti namreč sumijo, da je češki konglomerat, ki ga je ustanovil Babiš, nezakonito prejel več milijonov državnih subvencij, ki jih je podprla tudi Evropska unija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Češki minister za kmetijstvo Miroslav Toman je včeraj sporočil, da so ukinili subvencioniranje konglomerata Agrofert, ki združuje več kot 250 podjetij. Holding, ki ga je leta 1993 ustanovil Babiš, naj bi od februarja 2017 prejel najmanj 2,5 milijona evrov subvencij.

Za ukinitev subvencij so se odločili, ko se je izvedelo, da naj bi se Babiš kot podjetnik več let okoriščal z evropskimi sredstvi.

Toman je sicer zavrnil očitke na račun Babiša, a se je kljub temu odločil za ukinitev subvencioniranja.

Češkemu premier se sooča z obtožbami, da se je kot podjetnik več let neupravičeno okoriščal z evropskimi sredstvi v skupni višini okoli dveh milijonov evrov. Prejšnji teden je češki časnik Hospodarske Noviny objavil tudi, da je Babiš zaradi svojega podjetništva po oceni Evropske komisije v konfliktu interesov. Poleg tega naj bi Bruselj zahteval vračilo vseh subvencij iz evropskih strukturnih skladov, ki jih je njegovo podjetje Agrofert prejelo od leta 2017.

V Pragi se je v torek na ulicah zbralo več deset tisoč ljudi, ki so zahtevali odstop premierja. Babiš vse očitke zavrača in namerava ostati na čelu vlade.

Loading...