Thomas Matthew Crooks Svet24.si

Kdo je bil Thomas Matthew Crooks: Tiho je bil kot ...

kraja, tatvina, žepar Svet24.si

Oči na peclje, še posebno če je okoli vas več ...

900234_plenkovic_andrej Necenzurirano

Gospodarji Hrvaške v Sloveniji delajo to, kar ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

valižanska-princesa-kate, wimbledon Njena.si

FOTO: Stoječe ovacije za valižansko princeso Kate

poroka rupnik Ekipa24.si

Sanjska poroka slovenskega športnika, na njej pa ...

Svet

Azerbajdžan: Med Evrovizijo smo preprečili več terorističnih napadov

Deli na:

Azerbajdžansko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da je Azerbajdžan preprečil več terorističnih napadov v dnevih, ko je država gostila 56. pesem Evrovizije. Oblasti so aretirale več deset domnevnih načrtovalcev napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Glavni cilj skupine je bila izvedba terorističnih napadov v prestolnici Baku med Eurosongom. Aretiranih je bilo 40 članov skupine," so v sporočilu za javnost zapisali v azerbajdžanskem obrambnem ministrstvu.

Skupina naj bi načrtovala napade na koncertno dvorano, kjer je potekala pesem Evrovizije, na predsednika države Ilhama Alijeva, na policijske zgradbe, hotele, v katerih so bili nastanjeni tujci, na mošeje in druge verske objekte.

"Zarotniki so si pridobili vstopnice za prireditev, da bi v kristalni dvorani v Bakuju izvedli teroristični napad," so sporočili z ministrstva.

Varnostne sile so osumljence aretirale med akcijami v Bakuju, Ganji, Sumgajitu in drugod po državi. Nekateri osumljenci so se aretaciji uprli z orožjem, eden izmed njih je zato tudi umrl.

V sporočilu za javnost so azerbajdžanske oblasti še zapisale, da v javnost teh informacij niso želeli posredovati med Evrovizijo, saj niso želeli povzročiti panike med azerbajdžanskimi prebivalci in tujimi gosti.