Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrijski zunanji minister je pozitiven; okužil naj bi se na zasedanju ministrov EU, ki se ga je udeležil tudi Anže Logar

Deli na:
Avstrijski zunanji minister je pozitiven; okužil naj bi se na zasedanju ministrov EU, ki se ga je udeležil tudi Anže Logar

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg - Foto: gov.at

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je bil na rutinskem testiranju na novi koronavirus pozitiven, je danes sporočila njegova predstavnica. Po njenih besedah obstaja sum, da se je okužil na ponedeljkovem zasedanju z evropskimi kolegi v Luksemburgu. Preventivno so danes testirali vse člane avstrijske vlade, ki so bili vsi negativni.

Schallenberg sicer ne kaže nobenih simptomov covida-19 in je v domači karanteni. Za prihodnji teden predvidene obiske Velike Britanije, Danske, Grčije in Cipra je odpovedal.

Nemudoma bodo testirali vse njegove tesne stike. Minister se je med drugim v sredo udeležil srečanja vladnih ministrov in zasedanja parlamenta, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po besedah njegove tiskovne predstavnice obstaja sum, da se je minister okužil prav na zasedanju zunanjih ministrov držav članic EU v ponedeljek v Luksemburgu. Tega se je sicer udeležil tudi slovenski zunanji minister Anže Logar.

V sosednji Avstriji v zadnjem času beležijo strm porast števila okužb z novim koronavirusom. Sredi tedna so potrdili največ primerov v enem dnevu od začetka epidemije, in sicer 1552.