GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrija bo nošnjo burke, nikaba ali maske kaznovala s 150 evri

Deli na:
Avstrija bo nošnjo burke, nikaba ali maske kaznovala s 150 evri

Foto: Profimedia

Kdor bo imel v Avstriji od 1. oktobra naprej zakrit obraz, bodisi z burko bodisi z masko za zaščito dihal, bo moral plačati denarno kazen v višini 150 evrov.

Kdor pa se bo upiral pozivu, da razkrije svoj obraz, bo moral v spremstvu policije na postajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Generalna direktorica za javno varnost Michaela Kardeis je zagotovila, da bodo strogo sledili črki zakona.

Tiskovni predstavnik policije pa je pojasnil, da bodo osebe, ki ne bodo razkrile obraza, odpeljali na policijsko postajo, kjer "lahko sledi tudi aretacija". Oseba mora nato policijsko postajo zapustiti z razkritim obratom, je dodal.


Maske za zaščito dihal, ki so sicer priljubljene pri turistih iz Azije, bodo dopuščali le, če oseba predloži zdravstveno potrdilo oziroma če oblasti izdajo opozorilo pred smogom ali drugimi nevarnimi snovmi, je še dejala Kardeisova.

Maske bodo dovoljene le ob pustnem času.

Alžirsko-francoski milijonar Rachid Nekkaz je po pisanju dpa sporočil, da bo prevzel denarne kazni za ženske, ki nosijo burko. Podjetnik na ta način že pomaga ženskam v Franciji, Belgiji, Švici in na Nizozemskem, kjer so burke popolnoma oziroma delno prepovedane. Za plačilo kazni in pravno pomoč je do sedaj namenil 300.000 evrov.

V Avstriji so maja sprejeli integracijski paket zakonov, ki med drugim uvajajo obvezno integracijsko leto, več tečajev nemškega jezika in tečajev vrednot, družbeno koristno delo za azilante, prepoved zakrivanja obraza v javnosti ter omejitve pri razdeljevanju Korana. Prav tako so predvideni ukrepi za tiste, ki tega ne bodo spoštovali. V skladu s paketom je standarizirani integracijski program začel veljati septembra, prepoved zakrivanja obraza v javnosti, kar so že poimenovali prepoved burke, pa od 1. oktobra.