zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Atene: Končni dogovor med Grčijo in posojilodajalci blizu

Deli na:
Atene: Končni dogovor med Grčijo in posojilodajalci blizu

Foto: Reuters

Grčija in mednarodni posojilodajalci so "zelo blizu" končnega dogovora o grških reformah v zameno za naslednji obrok finančne pomoči, je danes zatrdil namestnik grškega zunanjega ministra, pristojen za mednarodne gospodarske odnose, Evklid Cakalotos. V ponedeljek bodo sicer na to temo zasedali finančni ministri držav v območju evra.

"Po več tednih težkih pogajanj postaja očitno, da smo zelo blizu dogovora, ki bo sklenjen v bližnji prihodnosti," je Cakalotos povedal za grški časnik Avgi.

Po njegovih besedah so Atene in posojilodajalci "politično razdeljeni" glede vprašanj pokojnin in trga dela, nekatera področja pa bodo "do zadnje minute ostala odprta".

Na ponedeljkovem srečanju finančnih ministrov območja evra Grčija upa na pozitiven signal glede poteka pogajanj, ki bi omogočil sprostitev nove finančne pomoči.

A po oceni virov pri EU v Bruslju je dogovor še daleč in v ponedeljek ne pričakujejo nekega bistvenega napredka. Tudi šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem je ocenil, da je sicer prišlo do napredka, a da dogovora še ni na vidiku.

Danes pa se je oglasil še nemški finančni minister Wolfgang Schäuble, ki je za nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung ocenil, da Grčiji morebiti grozi bankrot. Če ne bo dogovora o reformah, ki jih mora Grčija izvesti, tudi ne bo nadaljnje pomoči, kar lahko Atenam povzroči ogromno težav, je opozoril Schäuble.