900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Applov šef Cook se je opravičil zaradi napak aplikacije Maps

Deli na:
Applov šef Cook se je opravičil zaradi napak aplikacije Maps

Foto: Reuters

Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook se je v imenu družbe opravičil uporabnikom njihove aplikacije z zemljevidi, imenovane Maps. Ta naj bi bila namreč močno pomanjkljiva. Kot je dejal Cook, v Applu delajo vse, da bi napake odpravili. Dotlej je lastnikom Applovih naprav svetoval uporabo aplikacij z zemljevidi, ki jih ponuja konkurenca.

Apple, ki ima sedež v Cupertinu blizu San Francisca, je minuli teden izdal posodobitev operacijskega sistema za svoje iphone in ipade. V posodobljeni različici je aplikacijo zemljevidov ameriškega spletnega velikana Google, imenovano Google Maps, zamenjal z aplikacijo lastnih zemljevidov Maps.

Uporabniki so se nato na družabnih omrežjih pritožili, da novi zemljevidi vsebujejo manj podrobnosti, da so pomanjkljivi na področju javnega prometa in da narobe umeščajo znamenitosti. Hkrati so se iz napak tudi norčevali.

Cook je v včeraj na spletu objavljenem pismu, ki ga povzema ameriška tiskovna agencija AP, izpostavil, da Applu tokrat ni uspelo izpolniti zaveze, da bo svojim strankam zagotavljal najboljše možne izdelke. Skladno s tem je napovedal, da bodo brez prestanka delali vse do takrat, dokler njihova aplikacija z zemljevidi ne bo dosegla "izjemno visokega standarda".

Za čas odpravljanja pomanjkljivosti je uporabnike iphonov in ipadov preusmeril na aplikacije, kot so Bing, Mapquest in Waze, ki so na voljo v spletni trgovini App Store, ali Googlove in Nokiine zemljevide, ki so dostopni na njihovih spletnih straneh.

Napake Appla, ki ima največjo tržno kapitalizacijo na svetu, so veliko presenečenje, piše AP.

Apple je minuli teden sicer izdal novi pametni telefon Iphone 5, v ponedeljek pa je podjetje sporočilo, da jih je samo v treh dneh prodalo pet milijonov.