cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Angleška centralna banka preučuje posledice izstopa države iz EU

Deli na:
Angleška centralna banka preučuje posledice izstopa države iz EU

Foto: Reuters

Angleška centralna banka je potrdila, da preučuje finančna tveganja v povezavi z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije. Banka se je s tem odzvala na poročanja medijev, ki temeljijo na vsebini elektronskega sporočila, pomotoma poslanega uredniku britanskega časnika The Guardian.

Bank of England je v petek v izjavi za javnost potrdila, da je informacija v zvezi z načrtovano zaupno raziskavo banke glede morebitnih posledic referenduma o članstvu Velike Britanije v EU prišla v javnost.

Da banka tovrstno raziskavo glede vladne politike izvaja, ne bi smelo biti presenečenje, so še zapisali pri osrednji bančni ustanovi in dodali, da je to sicer "ena od dolžnosti banke". Banka bo več podrobnosti glede raziskave objavila ob ustreznem času, je poročal nemški Deutsche Welle.

Po poročanju britanskega BBC je do razkritja prišlo, potem ko je visoki uradnik banke elektronsko sporočilo o zaupnem projektu pomotoma poslal enemu od urednikov Guardiana. Tiskovni predstavnik banke je napako označil za obžalovanja vredno.

Guardian pa je ob tem še razkril, da je elektronsko sporočilo vsebovalo navodilo, da mora ostati projekt tajen tudi znotraj banke. Sporočilo naj bi uredniku časnika poslal uslužbenec tiskovnega urada banke.

Britanski premier David Cameron, ki je bil na volitvah 7. maja vnovič izvoljen, je Britancem obljubil pogajanja o reformi EU in njenem odnosu z Veliko Britanijo. Nazadnje je te pogovore znova načel ob robu vzhodnega partnerstva v Rigi ta teden. Kot je dejal, verjame v možnost dogovora o reformah, na podlagi katerih bi nato Britanci na referendumu odločali o nadaljnjem članstvu države v uniji.

Cameron je pred dvema letoma pod pritiskom evroskeptikov v vrstah lastnih konservativcev in vse večje podpore evroskeptični stranki Ukip obljubil izvedbo referenduma o nadaljnjem članstvu države v EU. Izvedli naj bi ga najpozneje do konca leta 2017.