zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriško mornarico pretresel korupcijski škandal

Deli na:
Ameriško mornarico pretresel korupcijski škandal

Foto: Reuters

Ameriško mornarico pretresa korupcijski škandal, povezan z luksuznimi potovanji in prostitutkami. V središču afere pa stoji pogodbeni partner mornarice v Singapurju, ki naj bi ameriške častnike podkupoval z denarjem in drugimi ugodnostmi v zameno za tajne informacije. Pri tem naj bi bila mornarici povzročena precejšnja škoda.

Ameriška mornarica je v petek sporočila, da so sprožili preiskavo proti dvema admiralom, ki sta pristojna za tajne obveščevalne naloge. Obema očitajo "nezakonite stike" s pogodbenim partnerjem, družbo Glenn Defense Marine.

Admirala Bruce Loveless in Ted Branch sta bila zato že suspendirana. Preiskave pa se osredotočajo na časovno obdobje pred njunim napredovanjem. Trije častniki nižjih rangov in direktor pogodbenega partnerja Leonard Francis pa so bili po poročanju ameriške televizije NBC že obtoženi.

Častniki naj bi poskrbeli za to, da so bile ladje ameriške mornarice nameščene v pristaniščih jugovzhodne Azije, ki jih je nadziral Francis. Ta je nato ameriški vojski zaračunaval veliko preveč za razne storitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V zameno pa so častniki sprejemali podkupnine v obliki prostitutk, luksuznih potovanj in denarja.