martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Ameriški poveljnik sil v Afganistanu oproščen obtožb o neprimernem vedenju

Deli na:
Ameriški poveljnik sil v Afganistanu oproščen obtožb o neprimernem vedenju

Foto: Reuters

Preiskava ameriškega obrambnega ministrstva je danes poveljnika zavezniških sil v Afganistanu, generala Johna Allena, razbremenila vseh očitkov glede izmenjave elektronskih sporočil z žensko iz ameriške zvezne države Florida, ki je povezana s škandalom, zaradi katerega je moral lani odstopiti takratni direktor Cie David Petraeus.

Ameriški inšpektorat za obrambo je popolnoma razbremenil Allena, ki se počasi poslavlja od položaja poveljnika zavezniških sil v Afganistanu, zaključek preiskave pa mu odpira pot, da ga morebiti imenujejo za poveljnika sil Nata v Evropi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal neimenovani uradnik obrambnega ministrstva.

FBI je v času preiskave glede Petraeusa odkril Allenova elektronska sporočila, ki so jih preiskovalci označili kot morebiti "neprimerna". Kot taka bi kršila pravila, ki veljajo za vojaške častnike, ki jim je uradno prepovedano prešuštvovati.

Allen si je sporočila izmenjeval z Jill Kelley s Floride, ki je pogosto prirejala zabave za visoke vojaške predstavnike v centralnem poveljstvu ZDA, ki ima sedež v Tampi.

Kelleyjeva je FBI opozorila, da je začela prejemati anonimno elektronsko pošto, za katero je menila, da je grozilna. Sporočila je pošiljala Paula Broadwell, ki je sicer pisala biografijo Petraeusa. Ameriške oblasti so tako odkrile dokaze, da je imela Broadwellova afero s takratnim direktorjem Cie.

Petraeus je moral zaradi škandala novembra lani odstopiti s položaja. FBI pa je v času preiskave odkril številna sporočila, ki sta si jih pošiljala Allen in Kelleyjeva. Zato je ameriški obrambni minister Leon Panetta zaukazal neodvisno preiskavo inšpektorata za obrambo.

loading...
Loading...