pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški agenti so si privoščili kolumbijske prostitutke

Deli na:
Ameriški agenti so si privoščili kolumbijske prostitutke

Foto: Reuters

Agenti ameriške Agencije za boj proti mamilom (DEA) so v Kolumbiji, podobno kot njihovi kolegi iz tajne službe, koristili usluge tamkajšnjih prostitutk. Njihov škandal je sicer še hujši, saj so prostitutke plačali mamilarski karteli, ki bi jih morala DEA preganjati.

Novico je v četrtek objavilo pravosodno ministrstvo ZDA, katerega generalni inšpektor je sklenil preiskavo o škandaloznem obnašanju zveznih policistov. Da je z vojno proti mamilom nekaj hudo narobe, dokazuje tudi dejstvo, da so orožje in denarnice agentov DEA v času zabav s prostitutkami hranili kolumbijski policisti.

Udeležbo na zabavah s prostitutkami je doslej priznalo deset agentov DEA, zaradi česar jih je bilo nekaj za kratek čas suspendiranih. Generalni inšpektor je umazanijo pod preprogo odkril med preiskavo obtožb o spolnem nadlegovanju znotraj palete zveznih policijskih agencij, kot so DEA, FBI, zvezni šerifi in Urad za alkohol, tobak in strelno orožje (ATF).

Pričakovati je, da bo škandal sedaj dobil še širše razsežnosti, saj se bodo vmešali kongresniki s svojimi odbori in preiskovalnimi komisijami. Za kongresnike kratke administrativne kazni ne bodo dovolj, ampak že zahtevajo, da krivi agenti zapustijo delovna mesta.

"Tega ne moremo ignorirati, ker ni prav in je hudo nerodno. Moramo razumeti, kaj je narobe s kulturo v teh agencijah," je dejal predsednik odbora za nadzor in vladne reforme v predstavniškem domu kongresa Jason Chaffetz iz Utaha, ki za april napoveduje odmevna zaslišanja.

Isti odbor se še vedno ukvarja s preiskavo podobnega početja agentov tajne službe, ki je zadolžena za varovanje ameriških predsednikov. Nedavno nazaj si je skupina agentov v Kolumbiji, pred obiskom predsednika ZDA Baracka Obame, po opravljenem delu v zvezi z zavarovanjem prizorišč prav tako najeli prostitutke.

Poročilo generalnega inšpektorja ministrstva za pravosodje je poleg škandala s prostitutkami razkrilo, da se je eden od zveznih šerifov, ki so v ZDA zadolženi predvsem za lov na begunce pred pravico, zapletel v romantično razmerje s soprogo enega od kriminalnih beguncev.

Pri agenciji ATF, ki je zaradi nasprotovanja republikancev nadzoru nad orožjem že tako ali tako okleščena, pa bodo morali shajati brez nekaj inštruktorjev, ki so imeli redne spolne odnose s študentkami. Eden od direktorjev pa si je hotelsko sobo preuredil za spolne igrice z različnimi partnericami.