Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvezna policija preiskuje Princevo smrt: je bil zvezdnik odvisen od protibolečinskih zdravil?

Deli na:
Zvezna policija preiskuje Princevo smrt: je bil zvezdnik odvisen od protibolečinskih zdravil?

Foto: Getty Images

Pravosodno ministrstvo ZDA je v sredo sporočilo, da se je v preiskavo okoliščin smrti slavnega pevca Princea vključila tudi Uprava za boj proti mamilom (DEA). To potrjuje namige nekaterih, ki trdijo, da se je Prince spopadal z odvisnostjo od protibolečinskih zdravil.

Vključitev DEA v preiskavo Princeove smrti morda ne pomeni nič, saj gre za medijsko in tudi sicer odmeven primer, kakršnih se ameriška zvezna policija nikoli ne brani. Tudi šerifov urad okrožja Carver v Minnesoti se pomoči zveznih agentov iz enakega razloga ne bo branil.

57-letnega Princea so 21. aprila našli mrtvega na njegovem posestvu Paisley Park. Med tremi osebami, ki so ga našle, je bil tudi Andrew Kornfeld. Gre za sina zdravnika iz Kalifornije Howarda Kornfelda, ki so ga dan pred smrtjo poklicali Princeovi predstavniki in ga prosili, naj glasbeniku pomaga pri resnemu in nujnemu zdravstvenemu problemu.

Strokovnjak za zdravljenje odvisnosti Kornfeld je na pomoč poslal sina, opremljenega z buprenorfinom, zdravilom ki ga predpisujejo odvisnikom za lajšanje bolečin namesto nevarnejših zdravil, ki jih ti ponavadi uživajo. Andrew Kornfeld, ki ni zdravnik, po besedah družinskega odvetnika trdi, da sredstva ni nameraval predati bolniku, ampak njegovemu osebnemu zdravniku.

Ob tem se pojavljajo vprašanja, zakaj Howard Kornfeld ni takoj naročil, naj Princea pregledajo zdravniki. Glede na to, da si je glasbenik v javnosti ustvaril podobo umetnika, ki ne uživa farmacevtskih pripomočkov, je verjetno raje poiskal pomoč pri nekomu, ki bo molčal.

Prince je slab teden pred smrtjo z zasebnim letalom zasilno pristal v Illinoisu in obiskal bolnišnico. DEA sedaj preiskuje, ali je bil tudi ta primer povezan z morebitno pevčevo odvisnostjo.