reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tako te dobijo: morilec sestavil nakupovalni seznam potrebščin za umor

Deli na:
Tako te dobijo: morilec sestavil nakupovalni seznam potrebščin za umor

Foto: iStock

Britanski milijonar Peter Morgan je pred umorom prostitutke Georgine Symonds sestavil seznam materiala, ki ga je potreboval za umor.

Milijonar iz Velike Britanija, ki je obtožen, da je zadavil prostitutko, s katero je imel daljše razmerje, je pred umorom spisal nakupovalni listek s potrebščinami, ki jih bo potreboval za umor, med drugim vrv, lepilni trak in plastično pregrinjalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

54-letni Peter Morgan je 25-letni Georgini Symonds, s katero je imel razmerje več kot tri leta, plačeval po 10.000 britanskih funtov (11.700 evrov) na mesec, da je bila na voljo samo njemu. Plačal ji je tudi za plastično operacijo in najel bungalov, kjer je namestil prisluškovalne naprave.

Ko je pregledoval posnetke iz bungalova, je zasledil, kako je Symondsova svojemu novemu partnerju dejala, da namerava Morgana zapustiti in ga izsiljevati, so v torek sporočili s sodišča v Veliki Britaniji.


Morgan je nato na svojem telefonu sestavil nakupovalni seznam s potrebščinami, ki jih potrebuje za umor. Med drugim so bili na seznamu vrv, plastično pregrinjalo, rokavice, lepilni trak, kartica sim in krpa.

"To so predmeti, ki jih je našla policija ter so bili uporabljeni v umoru, prikritju umora in prevozu trupla," je povedal tožilec William Hughes.

Morgan je obtožen, da je zadavil Symondsovo, nato pa zavil njeno truplo v plastično pregrinjalo in ga odvrgel v bližini doma, kjer je živela njegova odtujena žena z otrokoma.

Morgan je kasneje priznal umor, ob tem pa je še dejal, da jo je ljubil. Policiji je med drugim povedal, da ima aspergerjev sindrom in da se je umor zgodil, ker je izgubil nadzor nad seboj, ko je slišal zvočni posnetek.