navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

Amazon je prodajal božične okraske z motivi iz Auschwitza

Deli na:
Amazon je prodajal božične okraske z motivi iz Auschwitza

Amazon je iz prodaje umaknil božične okraske z motivi iz nekdanjega koncentracijskega taborišča Auschwitz. K temu jih je spodbudil tvit muzeja Auschwitz, ki je spletno trgovino pozval k umiku "motečih in nespoštljivih" artiklov. Poleg obeskov za božično drevo so bili na voljo tudi odpirač za steklenice in podloga za miško s podobnimi motivi.

Na vseh spornih artiklih so bili upodobljeni prizori iz nekdanjega nacističnega taborišča smrti, kjer so med drugo svetovno vojno izvajali množične poboje. Med drugim so predmeti nosili podobe železniških tirov, ki vodijo do razvpitega vhoda v taborišče, ograje iz bodeče žice in stavb, v katerih so bile nastanjene žrtve, pretežno Judi.

Amazon je po tvitu tamkajšnjega muzeja sporočil, da je izdelke umaknil iz prodaje. "Vsi prodajalci morajo slediti našim smernicam glede prodaje in tisti, ki tega ne storijo, bodo deležni ukrepov, vključno z morebitno ukinitvijo njihovega računa," je po poročanju britanskega BBC še sporočilo podjetje.

Muzej se je po umiku izdelkov na Twitterju znova oglasil z zahvalo uporabnikom družbenih omrežij za njihovo "dejavnost in odziv", saj jih je več tisoč delilo njihov prvotni tvit.

A nedolgo zatem je muzej objavil nov tvit, češ da "na žalost še ni konec", saj je bila med drugim še vedno na prodaj podloga za računalniško miško s podobo tovornega vlaka, s katerim so v taborišče prevažali ljudi. V drugi spletni trgovini pa so kasneje našli tudi okraske za božično drevo s podobami iz taborišča.

loading...
Loading...