miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Amazon je prodajal božične okraske z motivi iz Auschwitza

Deli na:
Amazon je prodajal božične okraske z motivi iz Auschwitza

Amazon je iz prodaje umaknil božične okraske z motivi iz nekdanjega koncentracijskega taborišča Auschwitz. K temu jih je spodbudil tvit muzeja Auschwitz, ki je spletno trgovino pozval k umiku "motečih in nespoštljivih" artiklov. Poleg obeskov za božično drevo so bili na voljo tudi odpirač za steklenice in podloga za miško s podobnimi motivi.

Na vseh spornih artiklih so bili upodobljeni prizori iz nekdanjega nacističnega taborišča smrti, kjer so med drugo svetovno vojno izvajali množične poboje. Med drugim so predmeti nosili podobe železniških tirov, ki vodijo do razvpitega vhoda v taborišče, ograje iz bodeče žice in stavb, v katerih so bile nastanjene žrtve, pretežno Judi.

Amazon je po tvitu tamkajšnjega muzeja sporočil, da je izdelke umaknil iz prodaje. "Vsi prodajalci morajo slediti našim smernicam glede prodaje in tisti, ki tega ne storijo, bodo deležni ukrepov, vključno z morebitno ukinitvijo njihovega računa," je po poročanju britanskega BBC še sporočilo podjetje.

Muzej se je po umiku izdelkov na Twitterju znova oglasil z zahvalo uporabnikom družbenih omrežij za njihovo "dejavnost in odziv", saj jih je več tisoč delilo njihov prvotni tvit.

A nedolgo zatem je muzej objavil nov tvit, češ da "na žalost še ni konec", saj je bila med drugim še vedno na prodaj podloga za računalniško miško s podobo tovornega vlaka, s katerim so v taborišče prevažali ljudi. V drugi spletni trgovini pa so kasneje našli tudi okraske za božično drevo s podobami iz taborišča.

Loading...