Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kar 400 potomcev je praznovalo 104. rojstni dan praprababice, ki je preživela Auschwitz

Deli na:
Kar 400 potomcev je praznovalo 104. rojstni dan praprababice, ki je preživela Auschwitz

Vhod v Auschwitz II – Birkenau, kjer je potekalo masovno iztrebljanje Židov. Tračnice vodijo naravnost skozi taborišče vse do plinskih celic. Pripeljani zaporniki, sposobni dela, so odšli v barake, pr - Foto: Marjana Vovk

Ženska, ki je preživela koncentracijsko taborišče Auschwitz, je praznovala 104. rojstni dan, na njeno slavje ob zidu objokovanja v Jeruzalemu pa je prišlo 400 njenih potomcev, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v četrtek sporočilo izraelsko veleposlaništvo v Berlinu.

"Na praznovanju rojstnega dne smo prvič doumeli, koliko nam pomeni. Vsi smo jokali," je dejala najstarejša pravnukinja Panini Friedman, ki živi v Belgiji.

Šošana Ovic si je za rojstni dan zaželela, na se ob zidu v središču Jeruzalema zberejo vsi njeni otroci, vnuki, pravnuki in prapravnuki. Prišli so skoraj vsi, čeprav so razkropljeni po vsem svetu.

Kot poročajo mediji, je Šošana Ovic po vojni iskala člane svoje družine in pri tem spoznala bodočega soproga, ki je v holokavstu izgubil ženo in štiri otroke. Poročila sta se, že v begunskem taborišču v Avstriji pa se jima je rodil prvi otrok. Kasneje sta se preselila v Izrael in živela v obalnem mestu Haifa. Imela sta štiri otroke.