blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

Alejandro Chafuen: Ljudje, ki Trumpa poznajo, ne bodo rekli, da je prijazen

Deli na:
Alejandro Chafuen: Ljudje, ki Trumpa poznajo, ne bodo rekli, da je prijazen

Foto: Primož Lavre - Alejandro Chafuen

V ZDA živeči predsednik libertarne fundacije Atlas Network je svoj tokratni obisk Slovenije začel z obiskom groba lani umrlega Ljuba Sirca, s katerim ga je vezalo dolgoletno prijateljstvo.

V Slovenijo je prišel predavat o fenomenu Donalda Trumpa in kako je njegovo predsednikovanje že preoblikovalo naš svet. Alejandro Chafuen je februarja lani v intervjuju za Reporter dejal, da Trump prav lahko zmaga, ni pa si upal napovedati, kakšen bo kot predsednik. Lepo dni po Trumpovi izvolitvi mu je že bolj jasno, kdo je v Beli hiši, in podal je oceno prvih desetih mesecev vladanja novega ameriškega predsednika.

Zdi se, da je Trump na vas naredil dober vtis.

Na splošno sem prijetno presenečen nad dosedanjim Trumpovim predsednikovanjem. Ni pa uspel v promoviranju samega sebe. Njegova priljubljenost od inavguracije samo upada. Trump je grožnja globoki državi, ukoreninjeni birokraciji, v kateri so kar tri stranke: republikanci, demokrati in še majhen odstotek libertarcev, ki od države tudi dobivajo stvari, ki so jim všeč.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Chafuen pove, kaj je po njegovem Trump dobrega naredil; izpostavi ključne ljudi v administraciji; pojasni, da Trump ni trdno strankarsko opredeljen, ni ne republikanec ne demokrat; razmišlja o Trumpovih možnostih, da se obdrži na položaju; pojasni, zakaj je Trump zamenjal veliko število svetovalcev in tesnih sodelavcev; razloži, zakaj je Melania Trump bolj priljubljena od predsednika.