900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Alarm v BiH: migranti se oborožujejo z avtomatskim orožjem, Sirijec in Alžirec bežala pred policijo

Deli na:
Alarm v BiH: migranti se oborožujejo z avtomatskim orožjem, Sirijec in Alžirec bežala pred policijo

Migranti v Veliki Kladuši - Foto: Primož Lavre

Sarajevska policija je v nedeljo zvečer sprožila večjo operativno akcijo, med katero so pri migrantih v BiH našli večje količine orožja, poročanje portala Klix.ba povzema srbska tiskovna agencija Tanjug. Iz notranjega ministrstva sarajevskega kantona so kasneje danes sporočili, da so prijeli dva migranta.

Po navedbah portala je policija odkrila več pištol, pušk, avtomatsko orožje in strelivo. Del orožja je bil po neuradnih informacijah skrit v stanovanju, določena količina pa zakopana ali odvržena. Policija je kasneje po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina potrdila, da so med preiskavo stanovanja, v katerem so bivali migranti, in sosednjega prostora odkrili orožje: puško, štiri pištole, dušilec ter več sto nabojev različnih velikosti.

Policija je med operacijo v nedeljo zvečer aretirala dva migranta, državljana Alžirije in Sirije. Pred tem sta poskušala pobegniti pred policisti, ki so ju prišli legitimirati.

Minister za varnost BiH Dragan Mektić je medtem danes v Banjaluki dejal, da se je število nezakonitih migrantov v BiH "bistveno zmanjšalo". Dodal je, da tisti, ki pridejo, ne želijo ostati na tem območju. Po njegovih navedbah so v BiH doslej evidentirali 14.969 migrantov, od tega je prošnjo za azil vložilo 399 migrantov.

"Število migrantov se je bistveno zmanjšalo in s prihodom zime jih bo še manj. Še naprej bomo varovali mejo in preprečevali njihov vstop," je še dejal Mektić.