cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Al Jazeera bo odpustila 500 zaposlenih

Deli na:
Al Jazeera bo odpustila 500 zaposlenih

Foto: Getty Images

Televizija Al Jazeera je napovedala, da bo v sklopu optimizacijo delovne sile odpustila okoli 500 zaposlenih. Večinoma gre za delovna mesta na sedežu v Katarju, odpustili pa bodo tudi nekatere zaposlene drugod po svetu. Generalni direktor družbe Mostefa Souag je dejal, da želijo s tem ohraniti vodilni položaj na trgu in olajšati razvoj.

Po navedbah enega od menedžerjev družbe bi lahko 300 od vseh ukinjenih delovnih mest predstavljala tista na sedežu v Katarju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Družba, ki letos obeležuje 20 let delovanja, ima sicer po svetu zaposlenih 4500 ljudi.

Po Souagovih besedah je pregled poslovanja pokazal, da bo optimizacija poslovanja omogočila nadaljnji razvoj družbe in ohranitev zaveze visokokakovostnemu, neodvisnemu in prodornemu novinarstvu po vsem svetu.

"Čeprav je naša odločitev v skladu z odločitvami drugod v svetovni medijski industriji, je bila kljub temu težka," je dejal Souag in dodal, da so prepričani, da je le tako mogoče zagotoviti dolgoročno konkurenčnost televizijske mreže.

Po navedbah enega od menedžerjev bi do prvih odpovedi delovnega razmerja lahko prišlo že prihodnji teden, pri čemer večinoma ne bo šlo za uredniška mesta.

Januarja je televizija že sporočila, da bo Al Jazeera America šele po dveh letih in pol delovanja 30. aprila prenehala s predvajanjem programa. Televizija, ki ji pravijo arabski CNN, se v ZDA ni prijela, med drugim zato, ker je arabska.

Glavni izvršni direktor televizije Al Jazeera America Al Antsey je takrat sporočil, da bo program katarske televizije Al Jazeera v prihodnje še vedno na ogled tudi v ZDA, vendar ga v ZDA več ne bodo pripravljali.

Al Jazeera je začela v ZDA delovati oktobra 2013 in je zaposlila nekaj znanih ameriških novinarskih imen, poleg tega pa predvajala kakovosten program. Vendar pa so bile težave s kabelskimi in satelitskimi mrežami, ki jih je bilo težko prepričati v prenose programa.