Znamenje-Vodnar-umetniško Dobra karma

Kaj 12 astrološkim znakom prinaša čas Vodnarja ...

snuderl Ponosna je na mandalo velikanko (1) Svet24.si

Pozdravile so jo mandale

UV-jansa sarec-pl6 Reporter.si

Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo ...

plaz, log pod mangartom, Svet24.si

FOTO: Plazovi "kakršnih ne pomnijo" zasuli dve ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Kaj sta Krek in Zorčič skuhala proti opoziciji

jure1 Njena.si

Igralec na preizkušnji izgubil mnogo kilogramov ...

david urankar Njena.si

Prometna nesreča Davida Urankarja

Svet

Airbnb odpoveduje rezervacije v Washingtonu v času Bidnove inavguracije

Deli na:
Airbnb odpoveduje rezervacije v Washingtonu v času Bidnove inavguracije

Vdor Trumpovih privržencev v sedež ameriškega Kongresa - Foto: Screenshot

Spletna platforma za kratkotrajno oddajo domov Airbnb je včeraj sporočila, da bodo odpovedali in blokirali rezervacije za najem domov v Washingtonu v tednu inavguracije novega ameriškega predsednika Joeja Bidna 20. januarja. Lokalne oblasti so medtem Američane pozvale, naj po vdoru v Kapitol ne prihajajo v prestolnico.

"Sporočamo, da bo Airbnb odpovedal rezervacije v Washingtonu in njegovi okolici med inavguracijskim tednom. Z blokado pa bomo preprečili tudi nove rezervacije v tem obdobju," so sporočili iz podjetja.

Množica podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa je pred tednom dni vdrla v Kapitol, ko se je sestal kongres, da bi potrdil Bidnovo zmago na novembrskih volitvah. Nekateri so bivali v domovih, ki so jih v Washingtonu in okolici najeli preko Airbnb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi možnosti novih protestov in nemirov Trumpovih privržencev, ki verjamejo nepotrjenim lažnim navedbam, da je bil izid volitev ponarejen, so prebivalci prestolnice že pozvali svoje sosede, naj preko Airbnb ne oddajajo svojih stanovanj med Bidnovo inavguracijo. Županja Washingtona Muriel Bowser pa je v ponedeljek morebitne obiskovalce pozvala, naj ostanejo doma in naj inavguracijo spremljajo virtualno. Podoben poziv je na Američane naslovilo tudi več sosednjih zveznih držav.

Airbnb je včeraj še sporočil, da preiskujejo, ali so tisti, za katere je policija ugotovila, da so vdrli v Kapitol, morda uporabili njihove usluge.

Loading...