zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Air France: Grožnja z bombo na letalu je bila lažni alarm

Deli na:
Air France: Grožnja z bombo na letalu je bila lažni alarm

Foto: Reuters

Letalo boeing 777 družbe Air France, ki je bilo na poti iz Mauritiusa v Pariz, je v soboto zvečer zasilno pristalo v Keniji, potem ko so na krovu našli sumljiv paket, za katerega so sumili, da je bomba, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Air France sporoča, da je bila grožnja z bombo lažni alarm - prvotno so kenijske oblasti sporočile, da so na letalu našle eksploziv. Na krovu letala je bilo 459 ljudi in 14 članov posadke.

Kenijske oblasti so potrdile sume, da je na bila letalu boeing 777 družbe Air France, ki je v soboto na poletu iz Mauritiusa v Pariz zasilno pristalo v Keniji, bomba. Kot so sporočili z letališča v Mombasi, so kenijski bombni strokovnjaki na krovu letala odkrili bombo in jo na varni lokaciji razstrelili. Prijeli naj bi tudi dva osumljenca.

Letalo s 459 potniki in 14 člani posadke je poletelo iz Mauritiusa ob 21. uri po lokalnem času (ob 18. uri po srednjeevropskem) in naj bi v Parizu pristalo davi ob 5.50. A ko so sredi noči v stranišču letala našli sumljiv paket, so okoli 22.30 po srednjeevropskem času pristali v Mombasi v Keniji. Vse potnike so nato uspešno evakuirali.

Zatem je ekipa kenijskih bombnih strokovnjakov začela preiskovati letalo, našla bombo, jo odnesla na varno lokacijo kjer jo je danes zjutraj tudi razstrelila, so na svojem Facebook profilu sporočili iz letališča v Mombasi.