Revija Reporter
Slovenija

Zvezde plešejo na oblasti: politična revizija prvih sto dni vlade Roberta Goloba

Ivan Puc
12 3.049

4. sep. 2022 19:59

Deli na:

Predsednik vlade Robert Golob

Vlada RS

Ministrska ekipa predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba je prisegla 1. junija. Po »stotih dneh miru« smo pogledali, kaj ji gre od rok in kje se ji zatika.

Pohvalili smo suveren nastop in komunikacijo premierje Roberta Goloba, proevropsko politiko in vabljenje na delovne posvete o sodelovanju in oblikovanju celovitih rešitev za obvladovanje draginje in zagotovitev energetske varnosti.



Pojasnili smo, kaj nam ni bilo všeč: nadaljevanje političnega kadrovanja v gospodarskih družbah, pretiravanje pri odvisnost od nevladnikov oziroma civilne družbe in premalo posluha za interes gospodarstva in komunikacije z njegovimi predstavniki.

Kaj je glavna težava vladajoče stranke gibanje svoboda, zardi česar je v nevarnosti tako kot stranke novih obrazov pred njo?

Zaradi česa je Robert Golob tako za prijazen do nevladnih civilnodružbenih aktivistov in aktivistk?

Nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar, je pojasnil, zakaj njegovo splošno mnenje o treh mesecih dela nove vlade ni slabo. S čim bizarnim se je soočila?

Nasprotno Stane Granda, zgodovinar in publicist, v vladi vidi grožnjo za svobodo duha in prihodnosti. Na čem je zasnovano njegovo prepričanje, da se je oligarhija, ki jo uteleša Golob, zlila s posttotalitarno levico?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24