sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver: Prepričan sem, da Pahor in Türk blefirata, ko gre za protikrizne ukrepe

Deli na:
Zver: Prepričan sem, da Pahor in Türk blefirata, ko gre za protikrizne ukrepe

Foto: Bobo

Kandidat za predsednika republike Milan Zver je v pogovoru za Demokracijo ocenil, da je trideset poslancev, ki so zahtevali referendum o državnem holdingu, državljane "naredilo za ujetnike svojega ekstremizma". S tem se po njegovem mnenju kaže tudi odnos teh poslancev do Slovenije: "Mnogi je nimajo v srcu, bi rekli."

Če bo do referenduma o holdingu in referenduma o sanaciji državnih bank prišlo, se Zver boji, da bo to državo pripeljalo do stanja, ko bo morala prositi za mednarodno denarno pomoč.

Krivca za to Zver ne vidi pri vladi, ki po mnenju nekaterih nosi vso odgovornost. Premier Janez Janša "si že dalj časa prizadeva za enotno fronto v boju proti krizi, še posebej zdaj, v času akutne krize", je za Demokracijo dejal Zver in dodal, da je bil Janša tudi v preteklosti veliko bolj pripravljen sodelovati z opozicijo, kot je zdajšnja opozicija pripravljena sodelovati z vlado.

Na očitke, da je zagovornik vlade in njenih ukrepov, Zver v Demokraciji odgovarja s pojasnilom, da gre pri tem predvsem za vprašanje verodostojnosti slovenske politike: "Ne bi bilo fer niti prav, če bi nastopal proti temu, v kar verjamem in kar je prav. Te težave imata Pahor in Türk. Prepričan sem, da blefirata, ko gre za protikrizne ukrepe."



Glede letošnjih volitev ugotavlja, da še nikoli do sedaj na predsedniških volitvah ni bilo tako jasne izbire, kot je letos, razočaran pa je nad "črno propagando" na račun njegovega odnosa do družine, ki da naj bi jo trpinčil. "Približno se ve, kdo širi tovrstne laži in na sodišču bo to moralo biti pojasnjeno. Zato sem se odločil in prvič v življenju koga tožim," je dejal v pogovoru za Demokracijo. Koga toži, pa v pogovoru za Demokracijo ne razkriva.

V pogovoru za Primorske novice pa je Zver na kratko strnil svoj program, v katerem predlaga, da moramo kratkoročno sprejeti nujne ukrepe, da ne pademo v prepad, dolgoročno pa stabilizirati politični sistem. "Potrebujemo dobro ekonomijo na zdravih temeljih, odpreti se moramo navzven za tuje investicije, odpraviti kreditni krč, kar je pogoj za odpiranje delovnih mest. Na podlagi tega lahko pričakujemo gospodarsko rast, ki je pogoj za blaginjo," je pojasnil.

Zver je med drugim ocenil, da funkcija predsednika kar visoko kotira; morda je pod Danilom Türkom še najbolj izgubila na vlogi in pomenu oziroma na podpori ljudi. "Dosedanji predsedniki so bili močne politične figure in so to prednostno funkcijo predsednika dobro izkoristili, žal pa je zadnji predsednik preveč zabredel v politične blokade," je dodal Zver.