sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver poziva na volitve: Izbira je na dlani!

Deli na:
Zver poziva na volitve: Izbira je na dlani!

Milan Zver je pred drugim krogom predsedniških volitev napovedal, da bo volil za "tistega, ki se bo, prvič, trudil za deblokado demokratičnega političnega procesa; drugič, podpiral ukrepe in reforme za izhod iz krize; tretjič, spodbujal politični dialog v državi, ne pa nasilnih demonstracij v bizantinskem slogu »gotof je!«; četrtič, enako vrednotil vse slovenske državljanke in državljane, vključno s tistimi, ki že desetletja potrpežljivo čakajo na popravo storjenih krivic." Poimensko kandidata ne imenuje, pravi pa, da je izbira na dlani.

Objavljamo Zverovo izjavo:

Pred drugim krogom volitev predsednika RS se želim še enkrat zahvaliti vsem volilkam in volilcem, ki ste glasovali zame. Prav tako hvala vsem, ki so skrbeli, da je bila moja kampanja ne glede na rezultat po vsebinski in tehnični plati na visoki ravni.

V prvem krogu tokratnih volitev je na volišča prišlo najmanj ljudi, odkar demokratično volimo šefa države. Razlogov za to je veliko, vključno s tem, da smo bili kandidati očitno prešibak magnet za več kot polovico državljank in državljanov. Celovita analiza bo morala raziskovati globlje in širše, poseči tudi po kulturnih razlogih za abstinenco. Kljub vsemu pa menim, da bi bila udeležba v normalnih okoliščinah bistveno višja. V vsesplošni krizi, vključno s politično, so mnogi izgubili zaupanje v politike in politične institucije. In politiko običajno kaznujejo tako, da ji obrnejo hrbet.

In taka situacija je najbolj nevarna za našo krhko demokracijo. Zato pozivam ljudi, da se bolj množično udeležijo volitev.

Nenehno me sprašujejo, koga bom podprl v drugem krogu. Že v kampanji sem poudaril, da če se zgodi, da bom tretji, ne bom nobenega od finalistov podprl kar tako, ampak šele po temeljitem premisleku. Skupaj z ženo Andrejo, ki mi je celotno kampanjo aktivno pomagala, sva se odločila da bova obkrožila tistega, ki se bo, prvič, trudil za deblokado demokratičnega političnega procesa; drugič, podpiral ukrepe in reforme za izhod iz krize; tretjič, spodbujal politični dialog v državi, ne pa nasilnih demonstracij v bizantinskem slogu »gotof je!«; četrtič, enako vrednotil vse slovenske državljanke in državljane, vključno s tistimi, ki že desetletja potrpežljivo čakajo na popravo storjenih krivic.

Izbira je na dlani, odločitev pa v vaših rokah, drage volivke in vovilci!

Milan Zver