Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

love-island1 Svet24.si

Za 13 milijonov evrov lahko kupite del znamenitega...

sds, janez janša, Necenzurirano

To je slovenski Watergate. Kaj bomo zdaj? ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Župan, ki je volitve izgubil za en glas, se verjetno ne bo pritožil

Deli na:
Župan, ki je volitve izgubil za en glas, se verjetno ne bo pritožil

Jurij Borko (drugi z desne). - Foto: ARHIV

Na dokončno potrditev novega župana občine Središče ob Dravi Tonija Jelovice bo treba počakati vsaj do potrditve rezultatov na občinski volilni komisiji. Aktualni župan Jurij Borko, ki je bil na čelu občine vse od ustanovitve občine leta 2006, je namreč izgubil za en sam glas. Občinska volilna komisija bo zasedala v torek.

Predsednica občinske volilne komisije Klavdija Kreč je za STA pojasnila, da danes še teče rok za ugovor, sicer pa so prešteli vse glasovnice, tudi tiste, ki so prispele po pošti, komisija pa pri njih ni odkrila kakšne posebne nejasnosti. Komisija se bo sicer znova sestala v torek in, če ne bo pritožb, podala končno poročilo, je še dodala.

Borko, tokrat neodvisni kandidat, ki je v preteklosti kandidiral s podporo SDS, je za STA povedal, da se verjetno ne bo pritožil, tako da pričakuje, da bo volilna komisija v torek najverjetneje uradno potrdila rezultat. Kot je dejal, je bila ena od glasovnic po njegovem mnenju sicer nekoliko vprašljiva, a to lahko rešuje zgolj z morebitno pritožbo na upravnem sodišču, o čemer pa za zdaj še ni sprejel odločitve.

"Najverjetneje je na rezultat vplivala želja ljudi po novih obrazih. Sami smo peljali umirjeno kampanjo in imamo mirno vest, ljudje pa so povedali svoje," je dejal Borko, ki se s tem verjetno poslavlja od lokalne politike.

Najverjetnejši novi župan Jelovica je za STA zmago pripisal svojemu volilnemu programu, občani pa so se očitno odločili za spremembe. "Moj program gre v smeri zagona industrijske cone in novih delovnih mest, tako skušamo ustaviti odseljevanje mladih," je še dodal.