Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žrtve balonarske nesreče družina z materjo, očetom in hčerko

Deli na:
Žrtve balonarske nesreče družina z materjo, očetom in hčerko

Foto: Bobo

Na Inštitutu za sodno medicino so zaključili postopek identifikacije udeležencev četrtkove nesreče balona na Barju, v kateri so umrli štirje ljudje. Med smrtnimi žrtvami je družina z območja Ljubljane, v kateri so hči in mati ter njen partner, ki ni biološki oče umrlega dekleta, je STA danes potrdil predstojnik inštituta Jože Balažic.

Poleg omenjenih treh je med žrtvami nesreče še ena ženska, ki je prav tako Slovenka. Na Inštitutu za sodno medicino so potrdili tudi identifikacijo ene poškodovane ženske, tako da so zdaj znani vsi udeleženci tragične nesreče z balonom.

Balažic je povedal še, da je preiskava na inštitutu za zdaj zaključena, danes dopoldne bodo v zvezi s tem izdali še ustrezne dokumente.

Potrditev identifikacije udeleženih v nesreči so prejeli tudi na Policijski upravi Ljubljana, od koder so za STA sporočili, da je umrla deklica bila stara 11 let. Policija medtem preiskavo okoliščin nesreče nadaljuje, pri čemer preverja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je organiziral polet, zagotavljajo, da je bil ta načrtovan in izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke.

Na balonu, ki se je ponesrečil med pristajanjem, je bilo 32 ljudi, štirje so umrli, preostale so sprejeli v bolnišnice, veliko večino v ljubljanski univerzitetni klinični center, ostale so odpeljali v Maribor, Celje, na Jesenice in v Novo mesto.



V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana se trenutno zdravi še deset poškodovancev. Med njimi jih pet potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega sta dva še vedno v življenjski nevarnosti, pri ostalih treh pa ostaja zdravstveno stanje resno, a so trenutno izven življenjske nevarnosti, so STA sporočili iz UKC Ljubljana.

V mariborskem UKC sta na zdravljenju še vedno oba poškodovanca, ki so ju tam sprejeli takoj po nesreči. V naslednjem tednu pa bodo pri ponesrečencu s hudimi opeklinami začeli z operacijami, so za STA danes povedali v mariborski bolnišnici.

Ponesrečenca, ki se zdravi v celjski bolnišnici, počasi zbujajo, v naslednjih dneh, najverjetneje v ponedeljek pa bodo nadaljevali z operativnim zdravljenjem njegovih globokih opeklin, je za STA dejal specialist splošne kirurgije in travmatologije Radko Komadina. Dodal je, da ima bolnikovo stanje "pozitivno tendenco".

V Splošni bolnišnici v Novem mestu, kjer so zdravili lažje poškodovane, so vse že odpustili. V bolnišnici na Jesenicah pa so napovedali, da bodo žensko z več zlomi zadržali še nekaj dni.