klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zorčič napadel šov Levice na odboru: To, da 13 ur ponavljaš eno in isto, opozarjaš na ta način ...

Deli na:
Zorčič napadel šov Levice na odboru: To, da 13 ur ponavljaš eno in isto, opozarjaš na ta način ...

Ekipa Levice na seji odbora DZ. - Foto: DZ/Matija Sušnik

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič ima po četrtkovi seji odbora za delo, ki so jo zaznamovali proceduralni zapleti in prekinitve, občutek, da Levica dela odločne korake stran od vlade. "Tega si ne želim. Upam, da bodo njihova bodoča izvajanja bolj konstruktivna. Nenazadnje smo vsi na isti ladji, vsi enako težko poganjamo vesla," je dejal.

Način sodelovanja poslancev Levice na seji parlamentarnega odbora, na kateri so pozno ponoči in po številnih zapletih na tesno izglasovali zeleno luč vladnemu predlogu za ukinitev dodatka za delovno aktivnost, je Zorčič označil za "šov". "Mi poznamo njihovo stališče, ga spoštujemo, imamo drugačne poglede. Ampak to, da 13 ur ponavljaš eno in isto, opozarjaš na ta način ... Zdi se mi, da so to koraki strank od koalicije," je ocenil v izjave za medije.

Če bo Levica nadaljevala z oddaljevanjem od vlade, Zorčič verjame, da bo "v vseh strankah, verjetno tudi v Levici, prišlo do razmisleka, ali so možne druge povezave".

Kot je še spomnil Zorčič, koordinacijo z Levico vodi največja koalicijska stranka LMŠ. Verjame, da to vodijo na način, da vlada obstane in da bo imela kaj pokazati.

Včerajšnja vložitev dopolnila DeSUS k predlogu vladnega interventnega zakona, pa jih je v SMC presenetila. Koalicijski partnerji so se namreč dogovorili, da dopolnil k proračunskim dokumentov ne bodo vlagali. Kot je dejal, bi si tudi v njihovi stranki želeli vložiti kakšno dopolnilo, pa tega niso storili.

V SMC bi izredno uskladitev pokojnin podprli, če bi temu predlogu dalo zelo luč ministrstvo za finance. Zorčič sicer dvomi, da bi se to zgodilo, saj da je DeSUS ministrstvo o tem že povprašal in dobil odklonilno mnenje.