polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Slovenija

Zorana Jankovića udarili še dve novi obtožnici

Deli na:
Zorana Jankovića udarili še dve novi obtožnici

Ljubljanski župan Zoran Janković po razglasitvi oprostilne sodbe v zadevi Gratel. - Foto: Bobo

Specializirano državno tožilstvo je vložilo novi obtožnici proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Prva se nanaša na posel prodaje delnic Mercatorja iz leta 2006, druga pa na zadevo Gramozna jama, ki sega v leto 2009 in se nanaša na Stožice, poroča spletni portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Posel prodaje delnic Mercatorja sega v leto 2006, Jankovića pa sumijo, da se je z vrsto zapletenih poslovnih transakcij izognil plačilu davka. 47.000 delnic je namreč uradno prodala družba Electa Inženiring, ki je bila v lasti podjetja županovih sinov Damijana in Jureta Jankovića. Preiskovalci pa so prepričani, da je podjetje takrat nadzoroval ljubljanski župan, in da je bil tako on dejanski lastnik delnic, ki so bile pri Electi parkirane do prodaje.

V tej zadevi je bila pred slabim tednom vložena obtožnica zoper tri fizične in eno pravno osebo, poroča spletni portal. Ovadba je bila sicer podana pred petimi leti, sodna preiskava pa se je končala pred letom dni.

Janković je pred dobrim mesecem za RTV Slovenija zatrdil, da od prodaje leta 2004 s podjetjem Electa Holding nima ničesar.

Zadeva Gramozna jama pa sega v leto 2009. Zoran Janković naj bi v tem primeru zlorabil svoj položaj in družbi Grep, ki je gradila Stožice, pridobil za 1,4 milijona evrov premoženjske koristi, obenem pa naj bi z lažnimi dokumenti Grepu omogočili pridobitev 5,5 milijona evrov posojila v Banki Koper. Obtožnica je bila vložena zoper pet fizičnih in eno pravno osebo, med soobtoženimi pa naj bi bili podžupanja Jadranka Dakić ter Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz Grepa.

loading...
Loading...