Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Slovenija

Zorana Jankovića udarili še dve novi obtožnici

Deli na:
Zorana Jankovića udarili še dve novi obtožnici

Ljubljanski župan Zoran Janković po razglasitvi oprostilne sodbe v zadevi Gratel. - Foto: Bobo

Specializirano državno tožilstvo je vložilo novi obtožnici proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Prva se nanaša na posel prodaje delnic Mercatorja iz leta 2006, druga pa na zadevo Gramozna jama, ki sega v leto 2009 in se nanaša na Stožice, poroča spletni portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Posel prodaje delnic Mercatorja sega v leto 2006, Jankovića pa sumijo, da se je z vrsto zapletenih poslovnih transakcij izognil plačilu davka. 47.000 delnic je namreč uradno prodala družba Electa Inženiring, ki je bila v lasti podjetja županovih sinov Damijana in Jureta Jankovića. Preiskovalci pa so prepričani, da je podjetje takrat nadzoroval ljubljanski župan, in da je bil tako on dejanski lastnik delnic, ki so bile pri Electi parkirane do prodaje.

V tej zadevi je bila pred slabim tednom vložena obtožnica zoper tri fizične in eno pravno osebo, poroča spletni portal. Ovadba je bila sicer podana pred petimi leti, sodna preiskava pa se je končala pred letom dni.

Janković je pred dobrim mesecem za RTV Slovenija zatrdil, da od prodaje leta 2004 s podjetjem Electa Holding nima ničesar.

Zadeva Gramozna jama pa sega v leto 2009. Zoran Janković naj bi v tem primeru zlorabil svoj položaj in družbi Grep, ki je gradila Stožice, pridobil za 1,4 milijona evrov premoženjske koristi, obenem pa naj bi z lažnimi dokumenti Grepu omogočili pridobitev 5,5 milijona evrov posojila v Banki Koper. Obtožnica je bila vložena zoper pet fizičnih in eno pravno osebo, med soobtoženimi pa naj bi bili podžupanja Jadranka Dakić ter Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz Grepa.

loading...
Loading...