zaupanje 3 Dobra karma

Mikročipi, kode in pečati so nas zasužnjili - ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Občina Vrhnika s kazensko ovadbo nad Kemis in nekdanjega direktorja Šimenca

Deli na:
Občina Vrhnika s kazensko ovadbo nad Kemis in nekdanjega direktorja Šimenca

Požar v Kemisu maja 2017. - Foto: Bobo

Občina Vrhnika je podala kazensko ovadbo zoper Kemis in direktorja podjetja Boštjana Šimenca, poroča današnji Dnevnik. Ovadba se nanaša na Kemisovo neupoštevanje odločb gradbene inšpekcije. V vrhniškem podjetju medtem zagotavljajo, da v dveh objektih, ki ju ne smejo uporabljati, ne obratujejo več.

Vrhniška občina je zoper Kemis in Šimenca vložila naznanitev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Višja državna tožilka Katarina Bergant je za Dnevnik pojasnila, da so ovadbo, ki so jo prejeli 15. aprila, v dopolnitev poslali policiji. Tožilstvo je še ni prejelo, zadeva pa je še vedno v predkazenskem postopku. V vrhniškem podjetju za ovadbo po navedbah časnika ne vedo.

Očitki občine se nanašajo na to, da Kemis ni upošteval odločb gradbene inšpekcije, ko mu je ta pred tremi meseci prepovedala obratovanje v vseh treh spornih objektih - v nadstrešnici za skladiščenje odpadkov (objekt A), v zalogovniku za požarno vodo (objekt C), ki ju je razglasil za črno gradnjo, ter prizidku k nadstrešnici (objekt B), ki nima uporabnega dovoljenja. Odločil je še, da mora Kemis objekta A in C podreti.Takrat je Kemis napovedal, da pravno zavezujočih odločb ne bo upošteval, in je kljub prepovedi nadaljeval obratovanje, zaradi česar ga občina sumi storitve kaznivega dejanja. Ministrstvo za okolje in prostor je pozneje potrdilo odločitev inšpekcije glede objekta C in B, primer objekta A pa je vrnil v ponovno odločanje. Pri izvršitvi postopka gradbene inšpekcije je prišlo do zastoja zaradi zamrznitve rokov v času epidemije.

V Kemisu, potem ko so se na začetku marca najprej uprli inšpekciji, zdaj trdijo, da objektov C in B ne uporabljajo več, še vedno pa podjetje deluje v objektu A, piše časnik.

Ministrstvo je inšpektoratu naložilo, da mora razrešiti vprašanje, ali je Kemis brez gradbenega dovoljenja na nadstrešnici izvedel le rekonstrukcijska dela ali je šlo za novogradnjo. Če bo gradbena inšpekcija ugotovila, da je šlo za rekonstrukcijo, bo moral Kemis podreti le del objekta, sicer pa celega. V Kemisu si sicer prizadevajo pridobiti uporabno dovoljenje za objekt B, legalizirati pa nameravajo tudi objekt C.

Loading...