nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoran Janković bo tudi sam kandidiral za poslanca

Deli na:
Zoran Janković bo tudi sam kandidiral za poslanca

Foto: Primož Lavre

Zoran Janković je danes potrdil, da bo kandidiral za poslanca na listi svoje stranke Pozitivna Slovenija. Prav tako bo na njegovi listi kandidirala aktualna poslanka SD Melita Župevc. To sta sporočila na predstavitvi regionalnih direktorjev, ki bodo v posameznih volilnih enotah koordinirali kampanjo Liste Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija.

Janković je pojasnil, da ne bi imelo smisla v boj poslati le svoje sodelavce, sam pa bi čakal na rezultat. "Vem, kaj žrtvujem, kaj sem dal na kocko," je poudaril. Na vprašanje o njegovem nasledniku na županskem mestu za zdaj še ni odgovoril, saj želi počakati na rezultat volitev 4. decembra.

Kje bo kandidiral, se Janković še ni odločil, na vprašanje, ali namerava kandidirati v kraju, kjer bi imel manj možnosti za izvolitev, pa je odvrnil, da ima "možnosti za izvolitev v vsakem kraju", tudi v Bovcu ali Mariboru.

Za izbor kandidatov je bilo po njegovih besedah ključno, da so pozitivni ter da želijo sodelovati in se žrtvovati. Vsak od njih ima za seboj že uspešno zgodbo in mu ne bi bilo treba kandidirati. "Vesel sem, da imamo ljudi, ki ne govorijo, kaj je treba narediti, ampak so to že storili," je poudaril.

Janković je še pojasnil, da se mu ni bilo lahko odločiti za kandidaturo, vendar pa je prepričan, da bodo Ljubljančani razumeli, da so potrebe države ta trenutek večje.

Na volitve gre Lista Zorana Jankovića "po zaupanje državljanov, da dobimo možnost oblikovati vlado", koliko odstotkov bo za to dovolj, pa župan ni želel ugibati.

Od koordinatorjev volilne kampanje so se danes sicer predstavili strokovnjak s področja energetike Robert Golob, podjetnika Roman Ferenčak in Boštjan Šifrar ter poslanka Melita Župevc. Po njenih besedah "Slovenija potrebuje operativca, gospodarstvenika in človeka, ki gre v volilno kampanjo z odprtimi kartami".