peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Zinrajh ni več šef mariborske SDS, Kangler zanika, da bi imel kaj s tem

Deli na:
Zinrajh ni več šef mariborske SDS, Kangler zanika, da bi imel kaj s tem

Foto: Bobo - Fotografija je simbolična.

Predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh je odstopil s tega položaja, je danes za STA potrdil podpredsednik lokalnega odbora stranke Ivan Celcer. O razlogih ni želel govoriti. Zinrajh je v sredo na družbenem omrežju Facebook zapisal, da se je za odstop odločil iz osebnih razlogov. Ostal pa naj bi član stranke in mestni svetnik.

Na telefon Zinrajh danes za STA ni dosegljiv. Po pisanju časnika Večer, ki se sklicuje na neuradne navedbe, pa naj bi odstopil zaradi nekdanjega župana Franca Kanglerja (NLS), k sodelovanju s katerim je mariborski odbor SDS med lanskimi lokalnimi volitvami prisilila centrala stranke v Ljubljani.

Zinrajh je vodenje lokalnega odbora SDS prevzel oktobra 2016, ko je odstopil Gregor Pivec. Pred lanskimi volitvami se ga je omenjalo kot možnega kandidata SDS za župana Maribora, a je nato stranka presenetila z odločitvijo, da podpre župansko kandidaturo Kanglerja.

Po poročanju Večera Zinrajh in lokalni odbor stranke nista želela podpreti Kanglerjeve kandidature za župana, ampak so ga podprli šele, ko je centrala stranke v Ljubljani zagrozila, da ne bo podprla liste za mestni svet in da bodo lokalni odbor, če bo še naprej neposlušen, po potrebi razpustili.

Kangler zavrača, da bi kakorkoli vplival na razmere znotraj SDS. "Z SDS nimam nič. Če ima nekdo slab rezultat na lokalnih volitvah, naj krivdo išče v svojih vrstah, pri svojih odločitvah, ne pa v meni ali naši stranki," je povedal za Večer.

Zinrajh je v sredo prenesel pooblastila za vodenje lokalnega odbora na podpresednika Celcerja in izdal razpis za predsednika, izvršilni odbor ter nadzorno komisijo, torej vse organe lokalnega odbora stranke.

Loading...