Revija Reporter
Slovenija

SD o odpadniku Vebru: O razlogih za njegov odhod nočemo polemizirati!

Reporter

8. jan. 2018 16:15 Osveženo: 16:16 / 08. 1. 2018

Deli na:

Predsednik ptujske SD Dejan Levanič

STA

Janko Veber je po izstopu iz poslanske skupine izstopil še iz stranke SD. Izstop sprejemamo in o razlogih zanj ne želimo polemizirati, pravi glavni tajnik SD Dejan Levanič.

Veber je kot razlog za svoj izstop dejal, da se ne more poenotiti s stališči in odločitvami stranke, "ki gredo v smer, da razvrednotijo vse tisto, kar so generacije in generacije v Sloveniji ustvarjale". Obregnil se je predvsem ob privatizacijo. Napovedal je nastop na parlamentarnih volitvah in sodelovanje svojega društva Sloga  s stranko ZL - DSD pod vodstvom Franca Žnidaršiča ter še nekaterimi drugimi posamezniki in skupinami.

V SD so se na Vebrov izstop odzvali z izjavo glavnega tajnika SD mag. Dejana Levaniča:

"V stranki smo danes prejeli izstopno izjavo podpredsednika Janka Vebra. Njegovo odločitev, da je najprej izstopil iz Poslanske skupine SD, zdaj pa tudi iz stranke, obžalujemo, jo sprejemamo in z njim o razlogih, ki jih je navedel za izstop, ne želimo polemizirati, čeprav menimo, da je v stranki vedno bilo in vedno bo dovolj prostora za vse ideje in argumentirano razpravo, ki tvorno prispeva k boljši politiki socialne demokracije. Ob tej priložnosti se Janku Vebru zahvaljujemo za njegovo dosedanje dolgoletno delovanje v stranki in v Poslanski skupini SD ter mu želimo vse dobro v prihodnje.

Ne glede na vse pa želimo jasno poudariti, da se Socialni demokrati zelo intenzivno pripravljamo na prihajajoče državnozborske in lokalne volitve. Tako s pripravo kvalitetnega programa, kot tudi z odlično ekipo ljudi, ki bodo skupaj s predsednikom SD mag. Dejanom Židanom nastopili na volitvah, na katerih želimo zmagati. Ob tem smo se kot stranka v zadnjem obdobju precej okrepili z novimi člani in osvežili mrežo stranke na terenu.

Kar pa zadeva odstop s podpredsedniške funkcije, bodo organi v stranki postopali po določilih statuta stranke SD."