Revija Reporter
Slovenija

Zgrožena Elena Pečarič izzvala samooklicano borko za človekove pravice Natašo Pirc Musar: Koliko primerov ste kot odvetnica zastopali pro bono?

M. M.
1 2.299

9. nov. 2022 9:36 Osveženo: 9:40 / 09. 11. 2022

Deli na:

Elena Pečarič

Jaka Koren

»Baje, da se tudi ukvarjate s temeljnimi človekovimi pravicami; katere so te in kaj ste konkretno dosegla ali za kaj, ste se borila in kaj izborila?« predsednica društva YHD za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič sprašuje Natašo Pirc Musar.

Elena Pečarič že več kot mesec dni zaman čaka na odziv predsedniške kandidatke in samooklicane zagovornice človekovih pravic Nataše Pirc Musar. Pečaričeva je namreč oktobra v kolumni na portalu za-misli negativno ocenila delo Pirc Musarjeve v času, ko je bila slednja informacijska pooblaščenka – da je bila popolnoma neučinkovita, ko je šlo za prizadevanja za transparentnost pri delitvi sredstev za invalidske in humanitarne organizacije, ji je očitala.

Elena Pečarič nad Natašo Pirc Musar: Ob njeni kandidaturi sem se zgrozila, dobila alergijske izpuščaje

V kolumni naslovljeni Mačka v žaklju; Nataša Pirc Musar, Pečaričeva zapiše, da se je »zgrozila, dobila alergijske izpuščaje in se hkrati odločila, da ne morem molčati«, ko je slišala za kandidaturo Pirc Musarjeve. Njeno kandidaturo je Pečaričeva ocenila za oportunistično in ji očitala, da je bila kot informacijska pooblaščenka tiho in obračala glavo stran.

Ker po mesecu dni še ni bilo odziva, je Pečaričeva zdaj na medije naslovila nekaj javnih vprašanj za predsedniško kandidatko. »Ker že toliko mesecev vstrajate, da zagovarjate človekove pravice, vam gotovo nebo teško odgovoriti na spodnja vprašanja,« je zapisala.

»Koliko primerov ste v okviru vaše odvetniške pisarne v zadnjih letih zastopala pro bono? Baje, da se tudi ukvarjate s temeljnimi človekovimi pravicami; katere so te in kaj ste konkretno dosegla ali za kaj, ste se borila in kaj izborila?« Pečaričeva sprašuje Natašo Pirc Musar.