kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žan Mahnič spet ustrelil mimo: iz Šarca se je delal norca, da ga šefi Nata postavljajo v zadnjo vrsto, nato se je zgodilo to

Deli na:
Žan Mahnič spet ustrelil mimo: iz Šarca se je delal norca, da ga šefi Nata postavljajo v zadnjo vrsto, nato se je zgodilo to

Skupinska fotografija voditeljev članic Nata ob zaključku vrha - Marjan Šarec v prvi vrsti na desni. - Foto: Profimedia

Da nima dometa v mednarodni politiki in da je Slovenija najšibkejši člen zveze Nato, se je poslanec SDS Žan Mahnič včeraj na Twitterju obregnil ob postavitev Marjana Šarca v zadnjo vrsto na v torek posneti skupinski fotografiji voditeljev zveze Nato. Na skupinski fotografiji, posneti včeraj, pa je bil Šarec že v prvi vrsti.

»Ali kdo opazi, kje stoji slovenski predsednik vlade Marjan Šarec? To dokazuje njegov nikakršen domet v mednarodni politiki, Sloveniji pa potrjuje status najšibkejšega člena, nekredibilne in neresne partnerice zveze Nato,« je na Twitterju napisal Mahnič.

Britanski gostitelji so Šarca na fotografiji, nastali na sprejemu pri britanski kraljici Elizabeti II., res postavili v zadnjo vrsto. A da postavitev na skupinski fotografiji ne pomeni nujno določitve statusa, priča položaj nekaterih drugih voditeljev na njej. Šarcu v zadnji vrsti med drugim delata družbo nizozemski premier Mark Rutte in poljski predsednik Andrzej Duda; francoski predsednik Emmanuel Macron in nemška kanclerka Angela Merkel sta v drugi vrsti, prav tako prijatelj Janeza Janše, madžarski premier Viktor Orban.

Na fotografiji, posneti včeraj ob koncu srečanja, se je zato Šarec »prebil« v prvo vrsto. Rutte in Duda sta spet zadaj, Macron, Merklova in Orban ostajajo v drugi vrsti. Bo zdaj Mahnič razglabljal, s čim je Šarec v enem dnevu tako zelo dvignil svoj ugled in kredibilnost Slovenije?

Foto: Profimedia - Skupinska fotografija voditeljev članic Nata na sprejemu pri Elizabeti II. - Marjan Šarec v zadnji vrsti na desni.