benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakonca Grims in Mladina znova brez poravnave

Deli na:
Zakonca Grims in Mladina znova brez poravnave

Foto: Primož Lavre

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bodo tudi v drugo morali odločiti o odškodninski tožbi zakoncev Grims v tožbi proti Mladini. Tako poslanec SDS Branko Grims kot njegova žena Martina Dragoš Grims, ki tednik tožita ločeno, se danes z Mladino, ki jima mora plačati odškodnino, nista poravnala.

Mladina je v satirični rubriki Mladinamit marca 2011 objavila fotografijo Grimsove družine poleg fotografije družine ministra za propagando v tretjem rajhu Josepha Goebbelsa, zaradi česar sta se zakonca Grims odločila za tožbo.

Grimsova sta prepričana, da je tednik s to objavo nedopustno posegel v njuno družino, otroci pa da so bili zaradi objave tarča vrstnikov. Grimsova žena se je počutila prizadeto tudi zaradi primerjave z Magdo Goebbels, ki je ob porazu nacistične Nemčije v 2. svetovni vojni s strupom umorila svoje otroke.

Prvostopenjsko sodišče je zavrnilo oba tožbena zahtevka zakoncev Grims, Branko Grims je zahteval 39.000 evrov odškodnine ter objavo opravičila in sodbe, njegova žena pa 80.000 evrov odškodnine. Oba sta se na sodbo pritožila.

Višje sodišče je Grimsovi pritožbi delno ugodilo ter Mladini naložilo objavo opravičila in sodbe, odločitev glede odškodnine pa vrnilo v ponovno prvostopenjsko presojo. Po današnjem neuspelem poskusu poravnave je sodnica sklenila, da bo Grimsa na prihodnjem naroku 7. januarja dodatno zaslišala, prav tako tudi njegovo ženo. Kot priče bo povabila tudi poslanko SDS Evo Irgl, nekdanjega poslanca te stranke Mira Petka, ki zdaj v SDS skrbi za stike z javnostjo, in pa Grimsovo sestro.

Okrožno sodišče bo moralo po odločitvi višjega sodišča znova odločati tudi o višini odškodnine za Grimsovo ženo. Višje sodišče je namreč z vmesno sodbo po temelju ugodilo njenemu zahtevku glede plačila odškodnine. Odločitev višjega sodišča je v obeh primer sicer tudi že pritrdilo vrhovno sodišče.

Danes je sprva kazalo, da bi se Dragoš Grimsova in Mladina uspeli poravnati, stranki sta se na hodnikih sodišča tudi ločeno posvetovali, a skupnega jezika nista našli. Sodišče bo odločitev pisno sporočilo.

Mladino zaradi objave tožijo tudi trije otroci zakoncev Grims. Otroci so mladoletni, zato jih zastopajo starši.