Kakšni so bili razlogi za ukinitev samostojne kuhinje Onkološkega inštituta, kjer se je pripravljala hrana za zaposlene kot bolnike? Kdo je dal pobudo za njeno ukinitev?
Kdo je kriv, da že tako podhranjeni bolniki dobijo na krožnik neužitne hrenovke, veliko banan in premalo drugega sadja?
Kakšni so jedilniki, po katerih podhranjeni bolniki kmalu postanejo spet lačni?
Komu so ponujeni visoko kalorični dodatki?
Kdo so ključni dobavitelji hrane za UKC Ljubljana?
Ali je boljši post namesto slabe hrane? Lojze Peterle o svoji izkušnji posta, ko je manj lahko več.
Kako se na pritožbe bolnikov odzivajo v vodstvu Onkološkega inštituta?
Kaj poskuša ministrstvo za zdravje reševati z ukrepi javnega zdravja in kaj bi moralo storiti po mnenju dr. Nade Rotovnik Kozjek, strokovnjakinje za klinično prehrano?
VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24