Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj naj bi Janez Janša po telefonu nadrl Lucijo Šikovec Ušaj

Deli na:
Zakaj naj bi Janez Janša po telefonu nadrl Lucijo Šikovec Ušaj

Lucija Šikovec Ušaj: Janša me je po telefonu nadrl... jaz idiot sem mislila, da mi bo čestital - Foto: Primož Lavre

Odvetnica Lucija Ušaj na tviterju razkriva, da jo je zaradi uspešne pritožbe na vrhovno sodišče, zaradi katere so ponovili referendum o drugem tiru, po telefonu nadrl prvak SDS Janez Janša. Zaradi tega je bil nejevoljen tudi madžarski premier Viktor Orban, saj pri projektu sodeluje tudi njegova država.

»Ko je Cerar odstopil po sodbi vrhovnega sodišča, je na TV Cerar govoril, da sem najbolj hinavska odvetnica, Janša pa me je po telefonu nadrl, kaj sva se šla z Vilijem, da je vlada padla… Jaz idiot sem mislila, da mi bo čestital,« je v soboto, 29. decembra, tvitnila Ušajeva.

Kot je znano, je Vili Kovačič s pomočjo odvetnice Lucije Ušaj na vrhovnem sodišču dosegel, da so zaradi nepoštene kampanje ponovili referendum o zakonu o drugem tiru, zaradi česar je nato s položaja predsednika vlade odstopil Miro Cerar in s tem sprožil formalne postopke za predčasne volitve, ki pa so bile zgolj en teden prej, kot bi bile sicer.

84fc1cd76f7317f67c3234a62084fec3.jpeg

A bolj pomembno je to, da je vnovični referendum še za nekaj časa ustavil gradnjo drugega tira in da je zdaj zaradi tega ogroženo madžarsko sodelovanje pri tem projektu, o katerem sta se dogovorila Cerar in Orban. Slednji je bil vidno razburjen tudi zaradi tega, ker je pri referendumu sodelovala tudi SDS, ki je zavezniška stranka Orbanovega Fidesza.

»Sodelovanje Madžarske pri razvoju Luke Koper in strateško pomembnem drugem tiru« je Orban izpostavil tudi na sestanku s predstavniki madžarske diaspore novembra lani: »Sodelovanje madžarskega gospodarstva pri širitvi smo si mi želeli, a je pri organizaciji referenduma ta na neizrečen način bil nastrojen proti sodelovanju z Madžarsko, pri tem pa je sodelovala tudi naša pobratena stranka iz EPP-ja, tako da smo v zapleteni situaciji, in zdi se mi, da iz tega ne bo nič.«

Za Ušajevo se sicer že precej časa govori, da bi se utegnila potegovati za evropsko poslanko, vendar ne na listi stranke SDS, ampak satelitske domoljubne liste, ki bi bila bolj evroskeptična.

Odvetnica Ušajeva je tako nevede škodila interesom Janševega glavnega tujega političnega podpornika, ki so popolnoma drugačni, kot jih je stranka SDS predstavljala v kampanji za referendum o drugem tiru. Zato je doživela hladen tuš Janeza Janše.

Ena od sogovornic na tviterju se je sicer čudila nad tem, kaj je doletelo Ušajevo, ko pa je ena najlojalnejših. »Sem še vedno danes, mogoče samo bolj previdna. Srce na dlani ni dobro,« ji je odgovorila Ušajeva.

Že kmalu za tem pa se je Ušajeva zgražala, ker ni nihče s prstom mignil glede referenduma o marakeški deklaraciji, in se spraševala, kje se je ustavil ta predlog. Pod tvit SNS proti hlapčevanju pred evropskimi voditelji pa je dodala: »Tako bo SDS izgubila volivce.«

Eden od sogovornikov jo je opozoril, da je predlog o referendumu o marakeški deklaraciji ustavila »tvoja SDS. Upam, da si spregledala. Mi ostali te rabimo, da narediš pravo stranko za poštene ljudi in rodoljube.«

Za Ušajevo se sicer že precej časa govori, da bi se utegnila potegovati za evropsko poslanko, vendar ne na listi stranke SDS, ampak satelitske domoljubne liste, ki bi bila bolj evroskeptična.