pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj Janša ni alternativa Golobu: Šurla in Kršinar o tem, zakaj bi vrnitev Janše pomenila nadaljevanje plenjenja države (PODKAST)

Deli na:
Zakaj Janša ni alternativa Golobu: Šurla in Kršinar o tem, zakaj bi vrnitev Janše pomenila nadaljevanje plenjenja države (PODKAST)

Janez Janša - Foto: Marko Vavpotič

Kam bo šla vladna barka – bo Robert Golob zdržal do konca mandata in ali bi njegovo predčasno slovo pomenilo vrnitev Janše na oblast, se v novi epizodi Reporter podkasta sprašujeta odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla in novinar Igor Kršinar.

Kam bo šla vladna barka – kaj če Golobu poči film, sprašujeta sogovornika. Zelo verjetno Golob ne namerava odstopiti, če bi odšel, obstaja nevarnost razpada poslanske skupine, ugotavljata. Kršinar sicer pravi, da je Golob nepredvidljiv, a ljudje, ki ga poznajo, pravijo, da je dovolj trmast, da bo vztrajal do konca.

Ob dogajanju v koaliciji Šurla meni: Janši tlakujejo pot, da še četrtič pride na oblast.

In kaj bi prinesla vrnitev Janše. Nič novega, je prepričan Šurla. Izpostavi, da je bil že trikrat na oblasti, trikrat je imel priložnost izpeljati večje reforme, pa jih ni. Zakaj bi bilo v četrto drugače, pravi Šurla.

        APPLE PODCASTS

        SPOTIFY

        GOOGLE

        YOUTUBE

»Janša že leta gradi na antikomunizmu in na odpravi krivic žrtvam komunizma, a ko pride na oblast, sam tega ne stori. Ker mu to ne ustreza, saj je to njegovo orodje za volitve,« izpostavi Kršinar.

Šurla še opozori, da se Janša vsakič, ko je na oblasti, poveže z vzporednimi omrežji in dogajajo se korupcijski škandali. »Plenilci javnega denarja v času Janševih vlad še naprej molzejo državo.« Vlade se menjajo, plenilci ostajajo isti, sklene Kršinar.

Govora je tudi o prihajajočem kongresu SD, na katerem iščejo novo vodstvo, ki bi stranko lahko potegnilo iz brezna, v katerega je padla zaradi afere Litijska. Kdo sploh lahko reši stranko in kakšna bo usoda poražencev.

Nekaj besed povesta tudi o prihajajočih evropskih volitvah, za katere stranke pospešeno pripravljajo liste. Ankete napovedujejo zmago SDS in boj za preostale poslanske stolčke v Bruslju – kdo lahko realno račun na eno najboljših služb, ki so na voljo slovenskim politikom.