Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za zidovi vile Opusa Dei

Deli na:
Za zidovi vile Opusa Dei

Oltar na ljubljanskem sedežu Opus Dei. - Foto: Primož Lavre

Opus Dei ima sloves skrivnostne in vplivne organizacije, nekateri ji celo očitajo mračnjaške namere. Poglejmo, kakšni so očitki na račun Opusa Dei in kakšna so zgodovinska dejstva.

Opus Dei velja za vplivno, konservativno in skrivnostno katoliško organizacijo. Še zlasti je takšno podobo v zadnjih letih v javnosti dobila zaradi domišljije polnega in z zgodovinskimi dejstvi sprtega romana Da Vincijeva šifra ameriškega romanopisca Dana Browna, po katerem so posneli tudi istoimenski film s Tomom Hanksom v glavni vlogi. V romanu so člani Opusa Dei – če si sposodimo besede angleškega novinarja Jeremyja Hazlehursta – predstavljeni kot  samobičajoči se verski fanatiki, ki skrivaj vladajo svetu. In ki si okoli nog zaradi samokaznovanja zavezujejo cilicij oziroma spokorniški pas, to je kovinski ali usnjeni pas z bodicami.

Foto: Primož Lavre - Sedež Opus Dei v ljubljanski Rožni dolini.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o mitih in resnici o Opus Dei; tem, kdo je glavni v Opus Dei in ali gre res za tajno organizacijo; kje je Opus Dei najmočnejši in zakaj; vikar Rafael Arias o tem, kaj počne slovenski Opus Dei; razkrivamo, koliko članov ima Opus Dei v Sloveniji in zakaj si v organizaciji želijo več Slovencev; kaj vodja slovenskega Opus Dei pravi o Slovencih; zakaj je za vodjo slovenskega Opus Dei Slovenija raj.