verboten Odkrito.si

Natalija Verboten žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. avgusta

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Slovenija

Za zidovi vile Opusa Dei

Deli na:
Za zidovi vile Opusa Dei

Foto: Primož Lavre - Oltar na ljubljanskem sedežu Opus Dei.

Opus Dei ima sloves skrivnostne in vplivne organizacije, nekateri ji celo očitajo mračnjaške namere. Poglejmo, kakšni so očitki na račun Opusa Dei in kakšna so zgodovinska dejstva.

Opus Dei velja za vplivno, konservativno in skrivnostno katoliško organizacijo. Še zlasti je takšno podobo v zadnjih letih v javnosti dobila zaradi domišljije polnega in z zgodovinskimi dejstvi sprtega romana Da Vincijeva šifra ameriškega romanopisca Dana Browna, po katerem so posneli tudi istoimenski film s Tomom Hanksom v glavni vlogi. V romanu so člani Opusa Dei – če si sposodimo besede angleškega novinarja Jeremyja Hazlehursta – predstavljeni kot  samobičajoči se verski fanatiki, ki skrivaj vladajo svetu. In ki si okoli nog zaradi samokaznovanja zavezujejo cilicij oziroma spokorniški pas, to je kovinski ali usnjeni pas z bodicami.

Foto: Primož Lavre - Sedež Opus Dei v ljubljanski Rožni dolini.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o mitih in resnici o Opus Dei; tem, kdo je glavni v Opus Dei in ali gre res za tajno organizacijo; kje je Opus Dei najmočnejši in zakaj; vikar Rafael Arias o tem, kaj počne slovenski Opus Dei; razkrivamo, koliko članov ima Opus Dei v Sloveniji in zakaj si v organizaciji želijo več Slovencev; kaj vodja slovenskega Opus Dei pravi o Slovencih; zakaj je za vodjo slovenskega Opus Dei Slovenija raj.