Revija Reporter
Slovenija

Na zahtevo Novičeve obrambe bo zaslišan oče umorjenega Janka Jamnika

STA

22. dec. 2017 5:55 Osveženo: 9:18 / 22. 12. 2017

Deli na:

Višje sodišče v Ljubljani bo danes v okviru obravnave, ki jo je sklenilo izvesti v obravnavi pritožbe Milka Noviča na obsodilno sodbo zaradi umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, zaslišalo očeta umorjenega, Antona Jamnika.

Slednje je v sredo na javni pritožbeni seji predlagala Novičeva obramba.

V sredo je višje sodišče pri obravnavi Novičeve pritožbe izvedlo javno sejo, po njej pa sklenilo, da bo izvedlo še obravnavo, kar pomeni, da bo presojalo še nekatere nove dokazne predloge.

Na predlog Novičevega odvetnika Jožeta Hribernika so v sredo na obravnavi za zaprtimi vrati prebrali dva zapisnika z zaslišanj iz preiskave, ki po pisanju medijev poteka zoper nekdanjega sodelavca Kemijskega inštituta, 54-letnega libanonskega kemika Michaela Stephana. Ta naj bi bil osumljen načrtovanja umora enega od vodilnih uslužbencev Kemijskega inštituta.

Branje zapisnikov je predlagal Hribernik, saj meni, da bi bil lahko primer Stephan povezan z umorom Jamnika. Opozoril je, da je šlo pri načrtovanju umora za srhljivo podobno, praktično enako izvedbo, kot se je zgodila pri Jamniku. Opozoril je še, da je bil Stephan eden izmed osumljenih za umor Jamnika.

Zaslišanje Jamnikovega očeta Antona Jamnika je predlagal, ker naj bi mu sin pred umorom potožil, da se boji, da ga bodo ubili.

Hribernik je višjemu sodišču v sredo še predlagal, naj Noviču odpravi pripor, o čemer pa sodišče še ni odločilo.